Mézes barackos kakukkfüves palacsinta
A kakukkfű íze, csodásan feldobja a barackos-mézes tölteléket és ha mindez nem volna elég a mákkal megspékelt tészta fenséges alapja ennek az egyébként rendkívül egyszerűen elkészthető desszertnek. Ha valami igazán ízletes és különleges ízélményre vágysz, ne hagyd ki Silye Gabi pikáns és egészséges recepjét.
Hozzávalók a palacsintához:
- 10 dkg zabpehely (őrölt)
- 1 dl zsírszegény tej vagy mandula-, kókusztej
- 1,5 dl víz
- 3 tojásfehérje
- 1 tojássárgája
- ízlés szerint mák
- só
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy tálba rakjuk a tojást, a zabpelyhet, a tejet, a vizet, mákot a sót. Habverővel pár másodpercig verjük. Egy teflon serpenyőt nagyon vékonyan kiolajozunk (ecsettel vagy olajpermetezővel). Egy merőkanálnyi palacsintatésztát merünk a már forró serpenyőbe. Elegyengetjük, amennyire vékonyan tudjuk. Közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megsütjük.
A töltelékhez:
- 3 db őszibarack
- 3 ág kakukkfű
- 1 ek kókuszzsír
- 2 ek méz
- mandulaszeletek a díszítéshez
Elkészítés:
1. A barackot meghámozom, felkockázom.
2. A kókuszzsírt megolvasztom egy forró serpenyőben, hozzáadom a mézet, és rádobom a barackokat.
3. A kakukkfűről leszedegetem a leveleket, és azt is rászórom. Pár percig pirítjuk magas hőfokon, hogy egy kicsit megkaramellizálódjanak a gyümölcsök.
4. Tálaláskor 2-3 kanálnyi tölteléket teszek a palacsinta közepére, a szélét felhajtogatom, akár a tetejére is halmozhatok egy kis tölteléket és pirított mandulával megszórjuk a tetejét, valamint vaníliás Iso Whey Zero-ból vanília sodót készíthetünk hozzá!
Kedveled a különleges ízeket? Ezt körtés-banános-diós palacsintát is imádni fogod » Recept
Silye Gabriella, sporttáplálkozási szakértő