Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Finom vitaminsaláta

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/165/o_sweetgreen-boston-spicy-sabzi-salad-500x375_20150219140512.jpgHozzávalók

  • 0,5 fej saláta
  • 1 sárgarépa
  • 1 közepes fekete retek
  • 1 póréhagyma
  • fél fej cékla (ízlés szerint)
  • 2 tojás
  • 10 dkg cottage cheese

Az öntethez:

  • 1 tk. olívaolaj
  • 1 tk. lenmag vagy szőlőmag laj
  • 1 tk borecet vagy almaecet
  • fél csokor petrezselyem zöld

Elkészítés

  1. A saláta hozzávalóit megmossuk. A jégsalátát nagyobb darabokra tépdeljük, a sárgarépát, a retket csíkokra, a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk. Egy edényben összekeverjük.
  2. Közben a tojást sós vízben keményre főzzük.
  3. Az olajakat kikeverjük az ecettel. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk, az olajos keverékhez adjuk, megsózzuk, borsozzuk, és megöntözzük a salátát az öntettel, ha valaki szereti pirított fenyő vagy napraforgómaggal is tálalhatja.
  4. Végül a tojás és a cottage cheese következik a salátához.

 

Silye Gabriella

BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő