Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Sütőtökös protein palacsinta

Sütőtökös protein palacsintaAz ősz egyik kedvelt zöldsége a sütőtök. E Közép- illetve Dél-Amerikából származó növényt az inkák, az aztékok és a maják is szeretettel fogyasztották. A népi gyógyászatban hashajtóként, máj- és béltisztítóként használták. Magas az antioxidáns tartalma, C- és E- vitaminban, béta karotinban, luteinben is gazdag. Ezzel javítja a látásunkat, a benne lévő tiamin miatt pedig hangulatjavító hatást is tulajdonítanak neki. A rostanyagok pedig az emésztésünket tartják rendben.

Hozzávalók:

  • 1 adag fehérje por
  • 100g sütőtök (sült vagy főtt)
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 2 tojásfehérje
  • 50g zabpehely
  • kb. 1,5-2 dl víz
  • 1 tk eritrit ( esetleg nyírfacukor, stevia is használható)
  • kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A tojásfehérje habját felverjük. A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd a felvert habot is hozzá tesszük.
  2. Serpenyőben minimális kókuszolajon kisütjük. Melegen tálaljuk.

 

Az őszi szezon másik nagy kedvence a cékla is isteni alapja a palacsinta desszerteknek, próbáld ki » recep

 

Jó sütögetést!

Silye Gabriella, sporttáplálkozási szakértő

Protein Expressz BioTechUSA