Ugrás a tartalomhoz
Receptek

Narancsos joghurtkrém

Köztudott, hogy a narancsnak magas a C-vitamin tartalma, 100g-ban 53 mg található. Így tehát nem csak mennyei, de egy C-vitaminban rendkívül gazdag ételt fogyaszthatunk el, ha ezt a narancsos joghurtkrémet elkészítjük!

Narancsos joghurtkrémHozzávalók:

A joghurtos krémhez:

· 500 g natúr zsírszegény joghurt

· 50 ml 10%-os tejszín

· 10 g zselatin

· 3-4 evőkanál nyírfacukor

A narancszseléhez:

· 1kg narancs kifacsart leve

· 2ek. étkezési keményítő vagy zselatin

· 1 evőkanál nyírfacukor (elmaradhat)

A díszítéshez:

· narancs vagy akár egy gerezd barackkal is jól mut

Elkészítés:

  1. Pár kanál narancslében elkeverem a zselatint. A többi narancslevet édesítem ízlés szerint, hozzáadom a feloldott zselatint és kevergetve besűrítem. Félreteszem hűlni, időnként átkevergetem.
  2. Közben a joghurtos krémhez elkeverem a zselatint a tejszínnel, nyírfacukorral felmelegítjük, majd hozzákeverjük a joghurthoz.
  3. Rétegezve poharakba adagoljuk. Tetszés szerint műzli vagy zabpehely réteg is kerülhet bele. Hűtőbe téve hagyjuk míg kihűl és megdermed.