Életmód
Regeneráció elősegítése táplálkozással
Hozzáadva: 2014.07.10. 12:35
Loading...
Nemcsak a környezeti tényezők okoznak stresszt a szervezetünknek, hanem a sport is egy irányított stressz. A sport folyamán felszaporodó anyagcsere termékek, szabadgyökök közömbösítése és kiürült ásványianyagok pótlása szükséges a regeneráció során a megfelelő tápanyagok segítségével.
Regenerációt elősegítő ételek:
1. Lúgosító élelmiszerek
- Tejtermék: savó
- Hüvelyesek: zöldbab
- Zöldségek: fejes saláta, sóska, spenót, brokkoli, karfiol, cukkíni, padlizsán, paprika, paradicsom, sárgarépa, burgonya, cékla, retek, hagyma, zeller, kelbimbó, káposzta, endívia, kömény, uborka, petrezselyem, cékla, szójabab, tök, sütőtök
- Gyümölcsök: mazsola, fekete ribizli, banán, sárgabarack, kivi, cseresznye, narancslé, körte, mogyoró, narancs, ananász, citromlé, őszibarack, almalé, alma, eper, görögdinnye, szőlőlé.
- Gabonafélék: köles
2. Magnéziumban gazdag élelmiszerek
- leveles zöldek-spenót, műzli, tejtermék, banán, dió, mandula
3. Magas antioxidáns tartalmú ételek
- acai bogyó, goji bogyó, zöld tea, avokádó, áfonya, gránátalma, spenót, spárga, brokkoli
Jó regenerálódást!
Silye Gabriella