Vitamindús ebéd vagy vacsora
Készítsünk el egy finom vitaminban gazdag salátát, mely kitűnő, gyorsan elkészíthető vacsora vagy ebéd kiegészítő lehet. Így kicsit pótolható a vitaminhiány, mellyel az immunrendszerünk egészséges működését is elősegítjük. A salátánkban nemcsak vízben, de zsírban oldódó vitaminok is vannak, ezért elengedhetetlen egy kis zsír is bele, ezért került bele a dió és a len- és tökmagolaj is.
Hozzávalók:
- 6 dkg sárgarépa
- 4 dkg cékla
- 2 dkg petrezselyemgyökér
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor metélőhagyma
- 2 dkg vöröshagyma
- 3 evőkanál tökmag vagy lenmagolaj
- pici tengeri só
- 3 dkg alma
- 3 dkg szeletelt fehérkáposzta
- 1 dkg torma
- 5 dkg durvára tört dió
Elkészítése:
A megmosott zöldségeket, az almát és a tormát megtisztítjuk, majd lereszeljük, vagy egészen vékony csíkokra vágjuk. Üvegtálba tesszük, hozzáadjuk a durvára tört diót és a finomra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, lazán összekeverjük, és meglocsoljuk a tökmagolajjal. Kb. 20 percig állni hagyjuk, majd frissen vágott metélőhagymával meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat és a lelkiismeret is nyugodt lehet, mert finom, egészséges ételt ettünk!
Dietetikus
“A változás körülöttünk és bennünk állandó. Figyelj a tested jelzéseire és támogasd aszerint, mert így tudod megteremteni az egyensúlyt”