Ugrás a tartalomhoz
Életmód

A futás illata

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1678/o_Fotolia_5439792_S_20140825114941.jpgSzeretem az aszfaltot is koptatni, hiszen annak is megvan a maga varázsa és lélekemelő hangulata. Este a lecsendesedett Budapest utcáit szelem át és érzem, ahogy a város a hétköznapi monotonitás után fellélegez. Futni bárhol lehet és kell is, mert az egyik legegyszerűbben művelhető sportág.

Menjünk ki a szabadba egy kellemes napsütéses délelőttön és tegyük próbára magunkat! Fussunk annyit, amennyi jól esik! Ez mindenkinek más és más hiszen különbözőek vagyunk,de egy dolog mindenkinél ugyanúgy fog jelentkezni. Miután megállunk és elkezdünk nyújtani, lazítani a lábainkat, izmainkat a boldogság illata csap meg minket és akkor abban a néhány percben ezt az érzést semmire nem cserélnénk el. Ezt az érzést csak azok tapasztalják meg, akik felhúzzák a futócipőt és tesznek az egészségükért, higgyétek el, hogy ez egy olyan hála, amit csak ilyenkor tud nyújtani nekünk a testünk és lelkünk. Vannak dolgok, amiket lehet pótolni és vannak amiket nem. A futás illatának szele csak azok számára elérhető ,akik erősek és van bennük kitartás,de ha egyszer ez az illat elér hozzátok, többé nem akartok majd szabadulni tőle.

Ma reggel volt már egy edzésem, utána megebédeltem és hazajöttem, hogy pihenjek az esti 2 órás edzésem előtt és írjak Nektek néhány motiváló sort. Amikor tudatosult bennem, hogy ma nem lesz időm futni, egyre csak a közelben lévő park járt az eszemben, amit mondatról mondatra közelebb éreztem. Döntöttem, megszakítottam az írást, kivertem e fejemből az alvás gondolatát és gyorsan felhúztam a cipőmet. Kimentem a szabadba és futottam 8 kilométert, mert szükségem volt arra az illatra, amiről ma írtam Nektek.

Szerintem mindenkinek kellene tartania otthon egy futócipőt és amikor már nagyon álmos, akkor beleugrani és nagy lendülettel megindulni a szabadság felé vezető úton… az ágytól a futásig!

Makár Tamás, Ironman, edző