Ugrás a tartalomhoz
Életmód

A hozzád tökéletesen illő fehérje kiválasztása

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1749/o_shaker_20150323101002.jpgElső szempont- Az összetétel

A fehérjeporok alapvető tápanyaga a minőségi tejsavó. Ez, a sajtgyártás melléktermékeként képződő értékes tápanyag segíti a fehérjeszintézist, és hatékonyan támogatja a diétát és testformálást.

Két nagyobb típusra oszthatjuk a fehérjéket: gyors-, és lassú felszívósádú fehérjék. Alapjuk különböző arányokban a tejsavó, kazein, vagy marha. A BioTechUSA kínálatában többféle összetételű termékkel is találkozhatsz. Nézzünk ezekre példákat!

  • Nitro Pure Whey: adagonként közel 22g tejsavó fehérjét tartalmaz (78%-os fehérjetartalom). Mivel alapvetően csak tejsavót tartalmaz, ezért gyors felszívódású.
  • Iso Whey Zero: tulajdonképpen az előbbi tejsavófehérje laktózmentes verziója. Mivel nem tartalmaz tejcukrot, így 80%-os fehérjetartalommal rendelkezik.
  • Nitro Gold Pro Enzy Fusion: 8 fajta fehérjeforrásból készült kevert fehérje, melynek alapja a tejfehérje, tejsavó, tojásfehérje és kazein. Hozzáadott enzimeket is tartalmaz a hatékony emésztés érdekében. Lassabb felszívódású, mint a sima tejsavófehérjék.
  • Brutal Muscle On: 50% kiváló minőségű marhafehérje, 50% tejsavó és kazein. Mivel a marhahús igen drága fehérjeforrás, költséghatékonyabb lehet koncentrátum formájában fogyasztani. Kevert fehérje, tehát lassabban szívódik fel.
  • Beef Protein: prémium minőségű marhafehérjéből készült fehérje. A sovány marhahúsnál  könnyebben emészthető fehérje forrás, gyors felszívódással.
  • Casein Fusion: a legfőképp túróban található kazeinfehérje lassan szívódik fel, éjszakai fehérjének is nevezik, hiszen alvás közben fejti ki izmainkra jótékony hatásait.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1749/o_protein_20150323101010.jpgMásodik szempont – A formátum

Míg az imént taglalt termékek por alapúak, és shakerben összerázva fogyasztandó, addig léteznek más fehérjekészítmények is. Habár a porok vízben (vagy zsírszegény tejben) oldva könnyen emésztődnek, ha ennél hatékonyabb felszívódásra vágysz, próbáld ki a Protein Fuelt. Folyékony hidrolizátumként szinte azonnal hasznosul a szervezetben, színtiszta fehérje zsír és szénhidrát nélkül.

Harmadik szempont- A kiszerelés

A BioTechUSA fehérje porainak legkisebb kiszerelése az egy adagos kis tasak. Könnyedén összeválogathatod az ízeket, vagy tesztelheted őket. Ezek után következnek a fél kilós kiszerelések, melyek 16 adagot tartalmaznak (Nitro Pure Whey Gold, Iso Whey Zero, Beef Protein, Protein Fuelből 500ml), a Nitro Pure Whey Goldból, Iso Whey Zeroból, valamint a Brutal Muscle Onból pedig kb. kilós dobozok kaphatók. A 2 kiló körüli kiszerelések pedig a Beef Proteinből, Iso Whey Zeroból, valamint a Nitro Gold Pro Enzy Fusinből, illetve Nitro Pure Whey Goldból áll rendelkezésedre.

Negyedik szempont- A felhasználás célja

A fehérjéket fogyasztásuk ideje alapján is érdemes megkülönbözetni.

  • Edzések után ideális gyorsan felszívódó proteinhez juttatni a szervezetet, hiszen az izmok az intenzív izommunkát követően veszik magukhoz a legtöbb tápanyagot. Gyors elszívódású fehérje a Nitro Pure Whey Gold, a laktózmentes Iso Whey Zero, illetve a Beef Protein, valamint a Protein Fuel, amely a  leggyorsabban felszívódó fehérje, amit valaha gyártottak.
  • A napi étkezéseket kiegészítő proteinturmixok lehetnek vegyes összetételüek, tehát lassabb felszívódásúak (pl. Nitro Gold Pro Enzy Fusion, vagy a Brutal Muscle On). Étkezés kiváltására a diétát támogató Ultra Loss Shake lehet a legalkalmasabb, hiszen magas élelmirost tartalmának köszönhetően csökkenti az éhségérzetet, a benne található króm pedig stabilizálja a vércukorszintet.

Az izomrostok regenerációjában és növekedésében segíthet a Casein Fusion is, melyet a BioTechUSA közvetlenül lefekvés előtti fogyasztáshoz fejlesztette ki. Lassan felszívódó formulájának köszönhetően alvás során hosszú ideig ellátja az izmokat a regenerációjukhoz szükséges aminosavakkal.

Remélem sikerült hasznos segítséget adni. Akarj többet! 😉

Kővágó Henrietta – bikini-fitness versenyző

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1749/o_veghzolis_20150323101016.jpg