Ugrás a tartalomhoz
Életmód

A kar edzése

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1777/o_IMG_2059_20150515093202.JPGA kar izmainak megdolgozása során előnyben részesítem a szettes edzést. Sokan vélik azt, hogy a bedurranás miatt már nem tudják bicepszezés után a tricepszet is megfelelően terhelni, illetve fordítva. Ez tévhit, hiszen tökéletesen ki lehet használni a helyi vérbőséget, sőt, továbbmegyek. Még jobb, ha egyszerre végezzük a kétfejű és a háromfejű karizmok edzését. Soha nem érzett vérbőséget idézhetünk elő a karunkban, arról nem is beszélve, hogy az ízületeinket is lényegesen kevésbé terheljük, hiszen közel sem fogunk tudni olyan hatalmas súlyokkal edzeni. Rövidebb idő alatt, magasabb intenzitáson, lényegesen erősebb stimuláció éri az izmainkat, így az edzés hatására kiválasztódó anabolikus hormonok koncentrációja is nagyobb lesz a vérünkben. Egyszerűen hangzik, igaz? Nézzük hát, hogyan is fest ez a gyakorlatban.

Edzésterv

1. szett: Scott pados bicepszezés normál fogásban+ Hátsó tolódzkodás

2. szett: Scott pados bicepszezés kalapács fogásban + Homlokra engedés egykezes súlyzókkal

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1777/o_IMG_2064_20150515093149.JPG3. szett: Koncentrált bicepszezés támaszban kétkezes rúddal + Felsőcsigás letolás

4. szett: Álló kétkezes rudas bicepszezés + Felsőcsigás köteles tricepszezés

Ezekből a szettekből 3–3 sorozatot végzek, egyenként 10–12 ismétléssel, mérsékelten nagy súlyokkal. Sorozatok között rövid, egyperces pihenőket tartok és ugyanez igaz a szettekre is. Ne felejtsétek el, hogy a szabályos végrehajtás sokkal fontosabb – főleg a karok edzésénél – mint a használt súlyok mértéke. Ha súlyok irányítanák az edzéseinket, akkor az csupán egy egyszerű ego harc lenne, számunkra viszont fogadni mernék, hogy sokkal kielégítőbb, ha két ágyúgolyó méretű bicepszet és két gigantikus lópatkó alakú tricepszet viselhetünk a pólónk ujja alatt, valamint cipelhetünk magunkkal a napjaink folyamán!

Schönekker László, BioTechUSA férfi testkultúra szakértő