Ugrás a tartalomhoz
Életmód

A tejsavó izolátumról

Állati eredetű fehérje forrás

Vannak állati és növényi fehérje források. A tejsavó állati eredetű fehérje forrás, hiszen tejből nyerik ki, egészen pontosan a sajtgyártás folyamatának egyik lépéseként.

Aminosavak

Az izomzatod fehérjéből épül fel, éppen ezért nem árt a testedet fehérjével ellátni, ha fejlődni szeretnél akár erőszintben, akár tömegben, de a fogyáshoz is elengedhetetlenül fontos a megfelelő fehérje bevitel. A fehérje (a turmix is, a hús is) aminosavakból, egészen pontosan aminosavak különböző láncolataiból áll össze. Az izomzat szempontjából egyébként különösen fontos a BCAA és a glutamin, nem véletlen, hogy ezt a két aminosavat kiemelten kezeljük és esetleg a turmix mellett pluszban is bevisszük az edzések környékén. De most kanyarodjunk vissza…

A fehérje turmixhoz…

Az edzés során (természetesen, ha az kellően intenzív) elfáradunk, az izomzatunkban mikrosérülések keletkeznek és kezdődik a regeneráció. A megfelelő regeneráció a fejlődés kulcsa, aminek nagyon fontos elemei a pihenés és a táplálkozás. A pihenésbe a pihentető, hosszú, nyugodt alvás is beletartozik, illetve az is, hogy nem dolgoztatod túl (túl gyakran, túl hosszú ideig, túl sok gyakorlattal/sorozattal stb.) az egyes izomcsoportokat. A táplálkozásba a megfelelő minőség és mennyiség is beletartozik.

Edzés után a szervezet különösen kiéhezett állapotban van, rögtön szeretne nekiállni a regenerációnak, helyreállításnak, alkalmazkodásnak és a felkészülésnek a következő terhelésre. Ezért nagyon fontos, hogy gyorsan felszívódó tápanyagot vegyünk magunkhoz, hogy minél előbb megkezdődhessen a folyamat. Az edzés utáni kb. fél-1 órában a szervezet különösen hatékonyan veszi magához a tápanyagot és építi ebből az izomzatot, ez az úgynevezett anabolikus (építő) kapu.

A tejsavó izolátum

A komplex aminosav források közül az egyik leggyorsabban és leghatékonyabban felszívódó fehérje forrás, mert az izolátum forma rövid aminosav láncokat takar, ezek lebontása rövidebb időt vesz igénybe, mint a lassabb felszívódású fehérje források esetén. A kazein és a tojásfehérje például kifejezetten lassú felszívódásúak, ezért inkább más időpontokban ajánlott a fogyasztásuk, nem feltétlenül edzés után. A tejsavó fehérjék közül az izolátum nem csak a rendkívül gyors felszívódása miatt hasznos, de a tiszta izolátumok minden esetben laktózmentesek is (persze, ha vízzel kevered… és miért is kevernéd mással? ;-))

A tejsavó fehérje biológiai értékét is érdemes megemlíteni, vagyis a hasznosulási fokát, ami az alap, 100-as értékű tojáshoz képest akár 150 is lehet. A növényi fehérjék biológiai értéke például jelentősen alacsonyabb.

Iso Whey Zero

Az Iso Whey Zero egy prémium tejsavófehérje izolátum italpor, Native Whey Isolate alapanyaggal, hozzáadott BCAA és glutamin aminosavakkal, cukrokkal és édesítőszerrel. 

Miért ajánljuk az Iso Whey Zero-t? 

  • fehérjetartalma hozzájárul az izomtömeg fenntartásához és növekedéséhez 
  • cukormentes1 
  • gluténmentes2 
  • laktózmentes3 
  • pálmaolaj-mentes 
  • Tartósítószer-mentes 
  • 88 mg koffeintartalom adagonként4 

Ízek: csokoládé, vanília, cookies&cream, fehércsokoládé, eper, kókusz, ananász-mangó, banán, mogyoró, citromos-sajttorta, tiramisu, málna, caffé latte, csokoládé-toffee, pisztácia, berry brownie, sós karamella, black biscuit 

Kiszerelés: por, 25 g (1 adag), 500 g (20 adag), 908 g (36 adag), 2270 g (90 adag) 

1Cukormentes: 0,5 g cukor/100 ml fogyasztásra kész italban.  

2Magasabb hígítás esetén, a fogyasztásra kész termék laktózmentes.  

3Gluténmentes az Európai unió szabályozásának megfelelően. 

4 Kizárólag a Caffé Latte ízű termék esetében.