Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Adjunk vitamint a gyereknek?

Rossz fogak, gyakori megbetegedések, elhízás, cukorbetegség… bizony ezek már gyerekkorban jellemzőek és nagyrészt a nem megfelelő táplálkozás eredményei. A táplálék-kiegészítés pedig pontosan a hiányzó tápanyagok pótlását hivatott szolgálni!

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1730/o_o-KID-CANDY-facebook_20150128112457.jpg

Ideális esetben a szülők odafigyelnek a gyerekek táplálkozására és így az ő szervezetük is megkapja a szükséges tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, energiát, fehérjét, zsírokat. De az ideális eset sajnos nagyon ritkán fennálló helyzet. A gyerekek zömében rendkívül egészségtelenül táplálkoznak, a szülőknek pedig sem ideje, sem energiája ezzel foglalkozni, és persze a jutalmazás, kiengesztelés és sajnos sokszor a nevelés és az együtt töltött idő pótlásának eszkköze a csokoládé és hasonló egészségtelen ajándékok.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1730/o_Vita_Complex_403x403_2014_GER_20150128111110.jpgMire lenne szüksége egy fejlődő szervezetnek?

 • fehérjére csirkéből, halból, más húsokból és tojásból
 • teljes kiőrlésű pékárura és alacsony-közepes glikémiás indexű szénhidrátforrásokra
 • sok-sok gyümölcsre és zöldségre
 • tejtermékekre, mint például sajt vagy joghurt

Mely gyermekeknek javasolható vitamin kiegészítés?

 • akik nem táplálkoznak rendszeresen, kiegyensúlyozottan
 • akik túl sok készételt, gyorsételt, feldolgozott ételt fogyasztanak
 • akik nem esznek eleget
 • krónikus egészségügyi problémával rendelkező gyerekeknek, mint amilyen az asztma, emésztési problémák, főleg, ha folyamatos gyógyszerszedés áll fenn
 • aktív, sportoló gyerekeknek
 • vegetáriánus gyerekeknek
 • túl sok szénsavas üdítőt fogyasztó gyerekeknek
 • stb.

A 6 legfontosabb vitamin és ásványi anyag gyerekeknek

A-vitamin: a szövetek és csontok, az egészséges bőr, szemek, immunrendszer normál fejlődéséhez szükséges. Nagyszerű források a tej, sajt, tojás, sárga színű zöldségek, tök

B-vitamin: A B-vitamin család fontos az anyagcsere, energiatermelés és az egészséges keringési rendszer és idegrendszer szempontjából. Nagyszerű források a csirke, hal, diófélék, tojás, tej, sajt, bab

C-vitamin: szükséges az egészséges izomzat, kötőszövet és bőr érdekében. Nagyszerű források a citrusfélék, eper, kivi, paradicsom és a zöld színű zöldségek.

D-vitamin: szükséges az egészséges csontokhoz, fogakhoz és a kalcium felszívódásához is. Forrásai a tej és tejtermékek, halolaj. De a napfény is kiváló D-vitamin forrás.

Kalcium: segíti a csontozat fejlődését. Megtalálható a tejben, sajtban, joghurtban, tofuban

Vas: az izomépítéshez és az egészséges vörös vérsejtek fejlődéséhez szükséges. Nagyszerű források a vörös húsok, pulyka, disznóhús, spenót, bab

Multivitamin: minden fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A BioTechUSA termékkínálatából 6-7 éves kortól adható a Vita Complex multivitamin!  A változatos étkezés ugyanakkor nem helyettesíthető vitaminnal!

BioTechUSA