
Aszalt szilvás-mákos bejgli fehérjével
Hozzávalók 1 rúdhoz:
- 5 dkg ch csökkentett liszt (én Dia-wellness sütőlisztet használtam)
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 tojássárgája (+1 a kenéshez)
- 6 dkg puha kókuszvaj
- csipet só
- 1,5 dkg eritrit
- 0,8 dl zsírszegény tej
- 0,5 dkg élesztő
- 1 adag vaníliás vagy kekszes 100% Pure Whey fehérje
Töltelékhez:
- 10 dkg darált mák
- 2 dkg cukormentes darált keksz
- 1 ek. almás pite ízű Iso Whey Zero fehérjepor
- 1/2 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. kókuszvaj
- 5 dkg eritrit
- 1 dl növényi tej vagy zsírszegény tej
- 5 dkg aszaltszilva apróra vágva
Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a lisztekkel, sóval, majd hozzáadjuk a hideg tejben elkevert eritritet, élesztőt, és tojássárgáját, fehérjeport. Sima tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva 30 percet hideg helyen pihentetjük.
A töltelékhez egy lábasban a fehérjepor és kókuszvaj kivételével elkeverjük a hozzávalókat, alacsony lángon összefőzzük, a végén elkeverjük benne a kókuszvajat és almáspite ízű fehérjeport, hűlni hagyjuk.
A tésztát lisztezett nyújtódeszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Egyenletesen eloszlatva rákenjük a mákos tölteléket, feltekerjük. Megkenjük tojássárgájával és hűtőbe tesszük amíg megszárad. A megszáradt tojássárgájara vékonyan tojásfehérjét kenünk, majd szobahőmérsékleten kb. 20 percet kelesztjük. Sütés előtt villával kissé megszurkáljuk és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.