Ugrás a tartalomhoz
Életmód

25 kg izomtömeg a kezdetek óta – interjú Debreczeni Gáborral

2002-ben kezdtem jobban figyelni a táplálkozásra, 2003 óta, a versenyzéseim megkezdése óta pedig tudatosan táplálkozom, szem előtt tartva a folyamatos fejlődést.

Jelenleg szezonon kívül a testsúlyom 115-116 kg körül mozog, versenysúlyom 94-95 körül van.

Mikor kezdtél testépítéssel foglalkozni és miért?

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1093/o_Biotech_Vhely-32_20120809181214.jpgA középiskolai tanulmányaim alatt, 18 évvel ezelőtt kezdtem a testépítéssel foglalkozni tánc, és kung-fu gyakorlást követően, mert vékony testalkatú voltam, és szerettem volna erősebb fizikumot elérni.

Hol volt az első edzőterem? Akkoriban még nem volt minden sarkon…

Edzéseimet baráti társaságban, egy kerékpár tárolóban kialakított kezdetleges edzőteremben kezdtem, majd ahogy fejlődtem komolyabb színvonalú termekbe kezdtem járni.

Mikor jött a versenyzés gondolata?

A versenyzés gondolatával először 2003-ban foglalkoztam, amikor úgy láttam, hogy az izomtömegem elegendő egy versenyen való részvételhez. Elindultam Magyarország akkori legszínvonalasabb versenyén, a Superbody-n, ahol újoncként kategóriámban a 2. helyet sikerült elérnem, míg összetett kategóriában a 4. helyen végeztem.

Ez a siker lendületet adott a további fejlődéshez, és azóta is több versenyen is elindulva jó eredményeket értem el, köztük kategória, és abszolút győzelemmel.

Ha újrakezdhetnéd, változtatnál valamin?

Ha újrakezdhetném, a táplálkozásra nagyobb hangsúlyt fektetnék, mert nagyon fontos tényező a fejlődésben, hogy miként látjuk el szervezetünket tápanyaggal. Az edzéseimben elkövetett apróbb hibák, melyek tévhiteken alapultak, csak a fejlődésemet szolgálták, viszont ha akkoriban is olyan jó kommunikáció lett volna, ha annyian tudtak volna segíteni, mint amennyi segítséget most tud kapni egy kezdő sportoló/újságok, internetes fórumok elterjedése kapcsán/talán könnyebb lett volna. Így ha most kezdeném a testépítést, emiatt könnyebb dolgom lenne, szerintem.

Köszönjük,

BioTechUSA