Életmód
Almás-habos-zabos
Hozzáadva: 2013.06.05. 11:40
Loading...
Egy kisebb tepsi hozzávalói:
- zabpehely / ledarálva
- 2 db alma/ lereszelve
- 1 kk fahéj
- fél zacskó sütőpor
- vaníliás fehérjepor / 2 adag – 1 dl vízzel elkeverve, hogy jó sűrű legyen
- 3 tojás fehérje / habbá verve
- édesítő
- dió / darált
Elkészítés:
A zabpelyhet ledarálom, almát (hámozás után) lereszelem, összegyúrom és én hagytam egy órát pihenni, hogy megpuhuljon valamennyire a zabpehely. Hozzáadom a fahéjat, sütőport, kevés darált diót és a 2 adag vaníliás fehérjeport 1 dl vízzel elkeverve. A tojásfehérjét habbá verem egy kevés édesítővel, majd az 1/3-át a tésztába keverem (óvatosan). Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütöm. Ezután kiveszem a sütit és a maradék habot rákenem a tetejére, majd leveszem a sütő hőfokát (120 fok körül) és vissza a sütőbe még 10-15 percre. Így a hab elvileg szárad, és ropogósabb lesz ( hát ez nekem nem jött össze )
Jó sütkérezést!
Kiss Orsi (Testcsere Program)