Csirkés töltött paprika
Szereted a magyaros ízeket? Diéta alatt a legtöbben igyekszünk távoltartani magunkat a magyar konyhától, holott kis kreativitással igencsak ízletes, mégis diétás fogásokat tehetünk az asztalra magunk és családunk örömére. A legújabb egészséges receptet úgy kísérleteztem ki, hogy a magyar konyhát idéző ízeivel laktató diétás menü része lehessen. Így született meg a csirkével töltött sültpaprika ötlete. Íme a
Hozzávalók:
• 8 db paprika (piros, sárga, zöld is lehet)
• 30 dkg gomba (elhagyható)
• 1 ek. kókuszolaj
• 80g basmati rizs vagy hajdina
• 40 dkg csirkemell
• 5 közepes újhagyma
• 6 bazsalikom levél
• 1 ek. dijoni mustár
• 1 ek. petrezselyem zöld
• 1 csipet frissen őrölt bors
Elkészítés:
- A rizst / hajdinát kb. kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben megfőzzük.
- A paprikákat hegyes késsel kicsumázzuk, a gombákat tönkjükkel együtt felaprítjuk. A gombákat és a csirkemellet felforrósított kókuszolajon megpároljuk, majd kivesszük. (A hús csíkokban és darálva is lehet, ahogyan szeretnénk.)
- Az újhagymát és a bazsalikomot finomra felaprítjuk. A hozzávalókat a rizshez keverjük, fűszerezzük és a paprikákba töltjük.
- A paprikákat tűzálló edénybe helyezzük és sütőben kb. 180 fokon készre sütjük.
Silye Gabriella