Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Csirkés töltött paprika

Szereted a magyaros ízeket? Diéta alatt a legtöbben igyekszünk távoltartani magunkat a magyar konyhától, holott kis kreativitással igencsak ízletes, mégis diétás fogásokat tehetünk az asztalra magunk és családunk örömére. A legújabb egészséges receptet úgy kísérleteztem ki, hogy a magyar konyhát idéző ízeivel laktató diétás menü része lehessen. Így született meg a csirkével töltött sültpaprika ötlete. Íme a

Hozzávalók:

•          8 db paprika (piros, sárga, zöld is lehet)

•          30 dkg gomba (elhagyható)

•          1 ek. kókuszolaj

•          80g basmati rizs vagy hajdina

•          40 dkg csirkemell

•          5 közepes újhagyma

•          6 bazsalikom levél

•          1 ek. dijoni mustár

•          1 ek. petrezselyem zöld

•          1 csipet frissen őrölt bors

Csirkés töltött paprika

Elkészítés:

  1. A rizst / hajdinát kb. kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. A paprikákat hegyes késsel kicsumázzuk, a gombákat tönkjükkel együtt felaprítjuk. A gombákat és a csirkemellet felforrósított kókuszolajon megpároljuk, majd kivesszük. (A hús csíkokban és darálva is lehet, ahogyan szeretnénk.)
  3. Az újhagymát és a bazsalikomot finomra felaprítjuk. A hozzávalókat a rizshez keverjük, fűszerezzük és a paprikákba töltjük.
  4. A paprikákat tűzálló edénybe helyezzük és sütőben kb. 180 fokon készre sütjük.

 

Silye Gabriella