Diétás madártejszelet eperrel
Hozzávalók:
-8 tojásfehérje
-8 evőkanál eritrit
-8 evőkanál zabpehelyliszt
-1 csomag sütőpor
Krémhez:
-8 tojássárgája
-ízlés szerint folyékony édesítőszer
-4 evőkanál zabpehelyliszt
-4 dl tej
-18 dkg margarin
Tetejére:
-tejszín
-fehércsoki
-kakaó
Díszítés:
-pár szem eper
Elkészítés:
–Tészta: A 8 tojásfehérjét a 8 evőkanál eritrittel kemény habbá verjük.Belekeverjük a 8 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport és vajazott-lisztezett tepsibe sütjük.(180 fokon,10-15 percig)
–Krém: A 8 tojássárgáját az édesítőszerrel és a 4 evőkanál liszttel elkeverjük és folyamatosan hozzáadjuk a 4 dl tejet és simára keverjük.Lassú tűzön sűrűre főzzük és aztán kihűtjük. A margarint összekeverjük a kihűlt krémmel és rákenjük a piskótára.A tetejére kemény habbá vert tejszínt teszünk és megszórjuk kakaóval,végűl rászorunk fehércsokit. Végűl eperrel díszítjük.
Prokai Evelin