Gesztenyés proteintorta
Valamiért elsőre a legtöbben azt gondolják, hogy a gesztenye nem fér bele egy diétás étrendbe. Pedig valójában kifejezetten egészséges és persze, nagyon-nagyon finom édességek készíthetőek belőle. Nem azt mondom, hogy kilószám éljen a sültgesztenye és a forraltbor, de példul ez a teljeskiőrlésű piskótával és vaníliás fehérjével készített cukormentes tortacsoda mennyei és nem dől ránk az ég, ha lecsúszik egy szelet.
Hozzávalók:
- 14-15 db teljeskiőrlésű babapiskóta (Mannernek van)
- 60g vaníliás proteinpor
- 30g zabpehely
- víz vagy mandulatej
- 250g cukormentes gesztenyemassza
- reszelt étcsoki a díszítéshez
Elkészítés:
A babapiskóták alját egyenesre vágjuk. Egy kisebb tortaformát körbe rakjuk a babapiskótákkal. A proteinport keverjük össze a zabpehellyel és annyi vizet vagy mandulatejet keverj hozzá, hogy puding sűrűségű legyen. A forma aljára egy réteg puding, majd reszelt gesztenyemassza, újra puding, majd újra gesztenye. A tortát tegyük be hűtőbe és néhány órát hagyjuk állni, hogy megszilárduljon.
Majd tálalás előtt tetszés szerint hagyhatjuk gesztenyével vagy egy kis reszelt étcsokival is díszíthetjük.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető süti.
Silye Gabriella
BioTechUSA, sporttáplálkozási szakértő