Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Gluténmentes ropogós kenyérszeletek

Akár, ha fogyni szeretnénk vagy csak az egészségünkre figyelünk, használható ez a nagyon finom kenyér helyettesítő, ami nagyon gyorsan el is készül és ráadásul finom is 🙂

Gluténmentes ropogós kenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg barna rizsliszt és / vagy hajdina liszt
  • 2 dl langyos víz
  • 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál só
  • 3 dkg kókuszzsír

Elkészítés:

  1. A liszthez hozzáadom a sót, a szódabikarbónát, a kókuszzsírt, végül a langyos vízzel jól formázható masszát gyúrok. Miután kis gombóccá formáztuk a kenyerünket, kb. 15 percet hagyjuk langyos helyen pihenni.
  2. Majd téglalap alakúra nyújtsuk ki, kb. 2-3 mm vastagra. Majd téglalap formájúra vágjuk fel.
  3. A sütőt melegítsük 200 fokra, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire a tésztalapokat. Kb. 10 perc alatt süssük ropogósra, barnára.

Tipp:

Esetleg megszórható szezámmaggal, lenmaggal vagy köménnyel is, így tudjuk variálni, hogy ne unjuk meg.

Ha valakinek nem kell gluténmentesen ennie, elkészíthető zab, rozs és tönkölylisztből is vagy ezek keverékéből.

Silye Gabriella