Életmód
Lazacfilé spenótágyon
Hozzáadva: 2014.05.08. 16:02
Loading...
Hazánkban nagyon kevés a halfogyasztás, pedig jótékony Omega-3 zsírsavhoz juthatunk belőlük. Egyre több kutatás foglakozik az Omega-3 zsírsav hatásaival az érrendszerre, segíti az ételek glikémiás indexének csökkentését és a zsírégetést, de depresszió kezelésében is javasolják. Bár nem tartozik a legolcsóbb halhúsok közé a lazac, nagyon értékes Omega-3 forrás és rendkívül ízletesen elkészíthető. Gyakran mág azok is szívesen fogyasztják, akik egyébként nem rajonganak a halételekért.
Hozzávalók
A lazachoz
- 80 dkg lazacfilé
- 1 ek. méz (ha szigorú diétán vagyunk, a méz kicserélhető egy kis kókuszolajra)
- 1 ek. édes fűszerpaprika
- 0.5 teáskanál citrombors
- 1 tk. tengeri só
A körethez
- 400g spenót (akár fagyasztott is megfelelő, ha nem jutunk frisshez)
- 1 ek. kókuszolaj
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A lazacokat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra, és szeleteljük fel. Egy kis tálban keverjük össze a paprikát, a borsot és a sót. Locsoljuk meg a mézzel a lazacfiléket, és szórjuk meg a fűszerkeverékünkkel, majd 1 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
- Felforrósított serpenyőben 4-5 perc alatt süssük meg a bőrös oldalát, majd fordítsuk meg, és süssük további 2-3 percig.
- A kókuszolajat/zsírt egy serpenyőben megolvasztjuk, a fokhagymanyomóval kipréselt fokhagymát is hozzáadjuk, beledobjuk a spenótleveleket, és 2-3 perc alatt összefonnyasztjuk.
- Tálaláskor a spenótlevelekre helyezzük a lazacfilét, és frissen facsart citrom levével meglocsoljuk.
Jó étvágyat!
Silye Gabriella