Életmód
Madársaláta sült céklával
Hozzáadva: 2015.02.11. 12:18
Loading...
Igazi télen is készíthető vitamindús saláta, mely kiváló köret egy szelet sült hús mellé. Ha szeretnéd feldobni az unalmas zöldsalátákat valami igazán ízletes hozzávalóval, válaszd a céklát, ami gyönyörű színével, gazdag vitaminjaival egyszerű, de nagyszerű társa lehet bármely salátának.
Hozzávalók:
- 1 közepes cékla
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány szem kapribogyó
- vörösborecet
- só
- bors
- 2 maréknyi madársaláta
Elkészítés:
A céklát alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 1 órát sütjük. Mikor kihűlt, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. (Hanem akarod, hogy beszínezze a kezed, kesztyűben végezd). Fűszerezzük, legalább 1 órát érleljük a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Majd a friss madársalátára halmozzuk és meglocsoljuk a borecettel.
Hogy ízlett? Legközelebb egy almás-répás céklasalátához mit szólnál?
Jó egészséget!
Silye Gabriella