Málnás-túrós kocka
Hozzávalók (2 kockához):
25g zabpehely, 180g sovány túró, 1 tojás, 8g útifű maghéj, 1 mérőkanál vaníliás fehérjepor, 1 mérőkanál epres fehérjepor, 125g friss málna, 8g szeletelt mandula, reszelt citromhéj, (ízlés szerint édesítő)
Elkészítés:
A szilikon sütőforma aljára szórjunk egyenletesen zabpelyhet, majd öntsük rá óvatosan az összekevert túró+felvert tojás+vaníliás fehérjepor+reszelt citromhéj+3g útifűmaghéj keveréket. Süssük meg 180 fokon, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Közben a málnák felét pürésítsük, a maradékot hagyjuk egészben, keverjük össze az egészet óvatosan az epres fehérjeporral és az 5g útifű maghéjjal, majd gyorsan (amíg nem szívja meg magát az útifű maghéj), addig öntsük rá a sütőből kivett túrókockára, és simítgassuk el egyenletesen. Szórjunk rá egy kis mandulát, és tegyük be a hűtőbe minimum fél órára. Amint az útifű maghéj megszívja magát a málnapürében lévő nedvességgel, puding-szerű zselés állagú réteg lesz belőle.
Perjes Kinga