Omlett avokádókrémes pufirizzsel
Omlett:
4 tojásfehérjéből, beletettem a light mozzarella szeletkéket és a karikára vágott paradicsomokat is, kókuszzsíron megsütöttem.
Avokádókrém:
– 2 db avokádó (érett)
– 1 kis db lilahagyma (apróra vágva)
– 1 db paradicsom (apróra vágva, kimagozva)
– 1 db chili (kimagozva, helyettesíthető tabascoval)
– 2 ek citromlé (vagy friss lime)
– 2 ek koriander (frissen apróra vágva, helyettesíthető 1 ek szárított korianderrel)
– 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
– 0.5 teáskanál só
– 0.25 teáskanál oregánó
– bors ízlés szerint (frissen őrölt)
Elkészítés:
Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy tálban villa segítségével pürésítsük.
Adjuk hozzá a hagymát, koriandert, lime-ot, sót, borsot és jól keverjük össze.
A chilit vagy Tabascot csak fokozatosan, kóstolgatással adagoljuk.
A paradicsomot a végén adjuk hozzá.
Tegyük hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.
Székely Réka