Pilóta keksz fehérje krémmel – egészségesen
A Pilóta keksz egyike azon nasiknak, amelyeket, ha diétáról van szó messziről kerülünk. Egyrészt azért, mert akkora a kísértés, hogy könnyen bűnbeeshetünk, másrészt egy pilóta, nem pilóta… őrült nehéz egynél megállni. Márpedig az eredeti Pilóta keksz brutális kalória bomba: őrült magas széndhidrát- és cukortartalma miatt.
Engem azért nem olyan fából faragtak, aki könnyenn feladja és lemond erről a sokak (többek között nekem is) nagy kedvencének kikiáltott édességről. Addig kísérleteztem, míg megszületett ez a diétás recept – csupa mesébe és fogyókúrába illő alapanyaggal – amely tökéletesen helyettesíti a pilótát és remek nasi a gyengébb pillanatokban 🙂
Hozzávalók
- 100 g zabpehelyliszt
- 1 tojás
- csipetnyi vanília
- fél cs. sütőpor
- kb. 50g eritrit
- kb 30g kókuszolaj vagy vaj
- + 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 30 g csokis proteinpor
- pici víz
- zabliszt
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és megfelezzük. Az egyik feléhez hozzáadjuk a 2 ek. kakaóport.
- A tésztákat 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
- Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 8-10 perc alatt készre sütjük. Ha kész hagyjuk kihűlni.
- A proteinport egy kis vízzel keverjük össze, ha adunk hozzá egy kevés zablisztet, akkor sűrűbb krémet kapunk. Rövid időre tegyük a krémet hűtőbe. Majd egy sárga és egy kakaós kekszet összeragasztunk a krémmel.
Ha valaki a csokiért van oda csupa csoki változatban is elkészíthető 🙂
Jó nosztalgiázást!
Silye Gabriella