Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Regeneráció elősegítése táplálkozással

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/97/o_malna_20140710130602.jpgNemcsak a környezeti tényezők okoznak stresszt a szervezetünknek, hanem a sport is egy irányított stressz. A sport folyamán felszaporodó anyagcsere termékek, szabadgyökök közömbösítése és kiürült ásványianyagok pótlása szükséges a regeneráció során a megfelelő tápanyagok segítségével.

Regenerációt elősegítő ételek:

1. Lúgosító élelmiszerek

  • Tejtermék: savó
  • Hüvelyesek: zöldbab
  • Zöldségek: fejes saláta, sóska, spenót, brokkoli, karfiol, cukkíni, padlizsán, paprika, paradicsom, sárgarépa, burgonya, cékla, retek, hagyma, zeller, kelbimbó, káposzta, endívia, kömény, uborka, petrezselyem, cékla, szójabab, tök, sütőtök
  • Gyümölcsök: mazsola, fekete ribizli, banán, sárgabarack, kivi, cseresznye, narancslé, körte, mogyoró, narancs, ananász, citromlé, őszibarack, almalé, alma, eper, görögdinnye, szőlőlé.
  • Gabonafélék: köles

2. Magnéziumban gazdag élelmiszerek

  • leveles zöldek-spenót, műzli, tejtermék, banán, dió, mandula

3. Magas antioxidáns tartalmú ételek

  • acai bogyó, goji bogyó, zöld tea, avokádó, áfonya, gránátalma, spenót, spárga, brokkoli

Jó regenerálódást!

 

 

Silye Gabriella