Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Szezámbundás halszelet

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1408/o_hal_20130531090411.jpgHozzávalók 2 adaghoz:
  • 2*15 dkg halfilé (fagyasztott, mire kiolvad picit veszít a súlyából)
  • 3 teáskanál (tk) oliva olaj (szezámolajat használtam)
  • 1 tk méz
  • 2 tk soja szósz
  • feketebors
  • 1/2-1 tk őrölt gyömbér
  • 1/2 szárított koriander (elhagyható)
  • szezámmag
  • 40 dkg párolt zöldség (pl. brokkoli) vagy valamilyen saláta köretnek

Elkészítés:

Keverd össze az szezám olajat a mézzel, soja szósszal, borssal, gyömbérrel és a korianderel. Kend meg a kiolvasztott halszeletek egyik oldalát, tedd hűtőbe 15-20 percre. Utána fordítsd meg a halat, kend meg a másik oldalát is, majd tedd hűtőbe újabb 15-20 percre. Vedd ki a halat a hűtőből, tedd át egy másik tányérra, szórd meg minden oldalát szezámmaggal. süsd vagy grillezd meg a halat -oldalanként néhány perc. Tálald párolt zöldséggel / zöldségekkel vagy salátával.

További egészséges recepteket találsz itt.

Jó étvágyat!