Életmód
Töltött kuszkuszgolyók joghurt öntettel
Hozzáadva: 2016.05.18. 09:40
Loading...
A kuszkusz nem tartozik a széles körben elterjed ételek közé. Akik ismerik, leginkább egyszerű körteként készítik el. Nem is gondolnánk, hogy ez az arab gasztronómiában népszerű durumbúzatöret, milyen fantasztikus és fontos alapanyaga az egészséges konyhaművészetnek. A most következő desszert, könnyed, ízletes és semmi máshoz nem fogható ízvilágát a kuszkusznak köszönheti.
Tények:
A kuszkusz alapvetően szénhidrát de emellett, tele van sok-sok ásványianyaggal és vitaminnal is mint pl:
– magnézium,
– kalcium,
– kálium,
– foszfor,
– szelén,
– folsav.
Hozzávalók:
A gombócokhoz:
- 1 l növényi tej (rizs, zab, mandula)
- 6 ek. eritrit
- 12 ek. kuszkusz
- 2 tojássárgája
- csipetnyi vanília
- 100g vaj/kókuszzsír
- 30 dkg meggy
- só
A szószhoz:
- 300-350g natúr joghurt
- 6 ek. meggy turmixolva
- 3 ek. eritrit
Elkészítés:
- A tejben felfőzzük a kuszkuszt, majd a meggyen kívül hozzákeverjük a többi hozzávalót. Ha túl lágynak érezzük, tehetünk bele egy kis zabpelyhet.
- Vizes kézzel a tenyerünkben egy-egy adagot szétlapítunk és 2 meggyet teszünk a közepébe, gombócot formálunk belőle. Sós forrásban lévő vízbe dobjuk és ha feljönnek a víz tetejére kiszedjük.
- A joghurtot elkeverjük a meggyel és az eritrittel, tálaláskor meglocsoljuk vele a gombócokat.
Egy kis fahéjjal még finomabbá varázsolható!
Silye Gabriella