Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Zöldség chips házilag

Most nézzünk néhány egészségesebb chips elkészítési módját:

Padlizsán és cukkini chips

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb padlizsán és nagyobb cukkini
  • teljeskiőrlésű liszt
  • tengeri só
  • kókuszolaj

Cukkini hámozás zöldségpucolóval

    Elkészítés:

    A cukkiniket és padlizsánokat meghámozzuk és kb. 2-3 mm-es karikákra vágjuk. A szeleteket szűrőbe tesszük, minimális sóval megszórjuk, és 30-35 percet hagyjuk, hogy a leve kicsepegjen. Majd bőséges vízzel leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk róla a maradék nedvességet. Ezután pici lisztben megforgatjuk, majd tepsibe tesszük sütőpapírra, kókuszolajjal befújjuk picit és megsütjük.

     

    Édesburgonya és répa chips

    Hozzávalók:

    • 3 nagy répa és édesburgonya
    • kevés kókuszolaj
    • tengeri só
    • provence-i fűszerkeverék

    Elkészítés:

    Meghámozzuk a burgonyákat és a répát is, majd nagyon vékonyra szeleteljük. Ezután langyos vízzel leöblítjük, majd alaposan megszárítjuk. A zöldségszeleteket egy tányérra rakjuk, kókuszolajba mártott ecsettel megkenjük, meghintjük a fűszerrel, majd megfordítjuk, és a másik oldalon is elvégezzük a műveletet. Sütőpapírral bélelt epsibe rakjuk és kb. 180 fokos sütőben készre sütjük.

    Édesburgonya chips házilag
    De tetszőlegesen készíthető zellerből, céklából és változatosabbá tehetjük petrezselyemzöld, kömény, koriander, metélőhagyma vagy más zöldfűszer felhasználásával.

     

     

    Silye Gabriella