Zöldség chips házilag
Most nézzünk néhány egészségesebb chips elkészítési módját:
Padlizsán és cukkini chips
Hozzávalók:
- 2 nagyobb padlizsán és nagyobb cukkini
- teljeskiőrlésű liszt
- tengeri só
- kókuszolaj
Elkészítés:
A cukkiniket és padlizsánokat meghámozzuk és kb. 2-3 mm-es karikákra vágjuk. A szeleteket szűrőbe tesszük, minimális sóval megszórjuk, és 30-35 percet hagyjuk, hogy a leve kicsepegjen. Majd bőséges vízzel leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk róla a maradék nedvességet. Ezután pici lisztben megforgatjuk, majd tepsibe tesszük sütőpapírra, kókuszolajjal befújjuk picit és megsütjük.
Édesburgonya és répa chips
Hozzávalók:
- 3 nagy répa és édesburgonya
- kevés kókuszolaj
- tengeri só
- provence-i fűszerkeverék
Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyákat és a répát is, majd nagyon vékonyra szeleteljük. Ezután langyos vízzel leöblítjük, majd alaposan megszárítjuk. A zöldségszeleteket egy tányérra rakjuk, kókuszolajba mártott ecsettel megkenjük, meghintjük a fűszerrel, majd megfordítjuk, és a másik oldalon is elvégezzük a műveletet. Sütőpapírral bélelt epsibe rakjuk és kb. 180 fokos sütőben készre sütjük.
De tetszőlegesen készíthető zellerből, céklából és változatosabbá tehetjük petrezselyemzöld, kömény, koriander, metélőhagyma vagy más zöldfűszer felhasználásával.
Silye Gabriella