 
                
            Receptek
    Narancsos joghurtkrém
        Hozzáadva: 2014.10.31. 09:17
    
    
                Loading...
            
            
        Köztudott, hogy a narancsnak magas a C-vitamin tartalma, 100g-ban 53 mg található. Így tehát nem csak mennyei, de egy C-vitaminban rendkívül gazdag ételt fogyaszthatunk el, ha ezt a narancsos joghurtkrémet elkészítjük!
 Hozzávalók:
Hozzávalók:
A joghurtos krémhez:
· 500 g natúr zsírszegény joghurt
· 50 ml 10%-os tejszín
· 10 g zselatin
· 3-4 evőkanál nyírfacukor
A narancszseléhez:
· 1kg narancs kifacsart leve
· 2ek. étkezési keményítő vagy zselatin
· 1 evőkanál nyírfacukor (elmaradhat)
A díszítéshez:
· narancs vagy akár egy gerezd barackkal is jól mut
Elkészítés:
- Pár kanál narancslében elkeverem a zselatint. A többi narancslevet édesítem ízlés szerint, hozzáadom a feloldott zselatint és kevergetve besűrítem. Félreteszem hűlni, időnként átkevergetem.
- Közben a joghurtos krémhez elkeverem a zselatint a tejszínnel, nyírfacukorral felmelegítjük, majd hozzákeverjük a joghurthoz.
- Rétegezve poharakba adagoljuk. Tetszés szerint műzli vagy zabpehely réteg is kerülhet bele. Hűtőbe téve hagyjuk míg kihűl és megdermed.