Ugrás a tartalomhoz
Receptek

Narancsos-mákos zabkása

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1541/o_narancsomakos_20130906104004.jpg
Hozzávalók 1 személyre
  • 2 dl tej
  • 1-1,5 marék zabpehely
  • 1/2 narancs
  • mák ízlés szerint
  • édesítő ízlés szerint (én 3-4 tablettát szoktam)
Elkészítés
Egy lábost kiöblítünk hideg vízzel, így nem sül le olyan könnyen a tej. A tejet odatesszük a lábosban felforralni, beledobjuk az édesítőtablettákat. Ha felforrt, félrehúzzuk a tűzről, beletesszük a zabpelyet, szórunk bele mákot (nem kell ledarálni). Megfőzöm. én puding sűrűségűn szeretem, így addig főzőm. ha kész, félrehúzom a tűzről, belevagdosom a narancsot, belekeverem és tálkába öntöm. A tetejét is meg lehet szórni mákkal.
Mák rajongók, figyelem! Mentsd el későbbre ezt az egészséges mákos guba torta receptet

Jó étvágyat!