Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Diétás málnás rizskoch

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1419/o_malnasrizskok_20130605112943.jpgHozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • csipet só
  • 100 g mirelit vagy friss málna
  • édesítő ízlés szerint
  • 3 tojás fehérje
  • egy pici vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A 2 bögre vizet felrakjuk forrni, egy csipet sóval megszórjuk, ezután a megmosott rizst beleöntjük és puhára főzzük. Közben a 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük, egy kis édesítővel. Ha kész a rizs, akkor édesítsük ezt is és hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a habot (óvatosan elkeverve). Kenjünk ki egy őzgerinc formát, és töltsük meg félig a habos rizzsel, szórjuk meg málnával, ezután megint rizs és málna következik. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig süssük.

Jó étvágyat!

Kiss Orsi (Testcsere Program)