Ugrás a tartalomhoz
Táplálék-kiegészítő tippek

Edzés előtt és után

Pumpáld fel az izmaidat 

Először az tűnik majd fel, hogy igen finom italt iszol edzés előtt. De az igazi élmények csak ezután következnek.  

Energia és koncentráció?  

A magas koffeintartalmú Nitrox Therapy edzés előtti termék hatóanyagai hasznosak lehetnek az edzéssel kapcsolatos céljaid teljesítésében. A termék niacin, B6-vitamin, vas és magnézium tartalma hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez és részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Magnézium tartalma pedig hozzájárul a normál izomműködéshez és a normál pszichológiai funkció fenntartásához is. 

A Nitrox Therapy további fontos elemei azok az aminosavak, amelyek jellemzően megtalálhatóak az edzés előtti formulákban: L-citrullin, L-arginin és a béta-alanin. Az új formulában 2:1:1 arányú BCAA (elágazóláncú) aminosavakat, valamint citrát és fumarát vegyületeket is találunk. A citrát és a fumarát a szervezet biokémiai folyamatában, a citrátkör anyagcsere-folyamataiban játszanak szerepet. 

A Nitrox Therapy egy stimuláns tartalmú, cukorral édesített edzés előtti formula, amelyet edzés előtt fél órával érdemes elfogyasztani kb. 250 ml vízben feloldva.  

Válassz a kékszőlő, trópusi gyümölcs, őszibarack és áfonya ízek közül!  

Edzés végén tölts vissza! 

A BioTechUSA After terméke egy komplex, ízesített, post-workout italpor, amelynek hatóanyagai, edzés után hasznosak lehetnek számodra. Tartalmaz esszenciális aminosavakat, összetett szénhidrátot, valamint mikronizált kreatin-monohidrátot is. A kreatin növeli a fizikai teljesítményt rövid, sorozatos, nagy intenzitású testmozgás során. A kedvező hatás 3 g kreatin napi bevitelével érhető el. 

A 9 esszenciális aminosav között a BCAA-k külön kategóriát képeznek, ez a rövidítés az elágazó láncú aminosavak csoportját jelöli. Összesen három aminosavat sorolunk ide: az L-leucint, az L-izoleucint és az L-valint. A termékben ez a 3 aminosav 2:1:1 arányban található meg. 

Továbbá a termékben a peptid kötésű glutamint és az L-glutamint együttesen is megtaláljuk, a glutamin a szervezet által is termelt aminosav. De feltételesen esszenciális csoportba (egy átmeneti halmaz) is sorolható, mert bizonyos körülmények között, például nagy intenzitású vagy hosszan tartó edzések során ugyanis nagyobb lehet a szervezet glutaminigénye, mint amennyit pillanatnyilag előállítani képes. 

Az After termékünk teljes aminosavtartalma adagonként, több mint 10 gramm. 

Ezeken az összetevőkön túl a termékhez adott vitaminok és ásványi anyagok szintén hasznos szerepet töltenek be. Közülük a króm például a normál vércukorszint fenntartásához járul hozzá. A cink pedig szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben, illetve részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében is. A hatóanyagok sorában találod még a C-, B12- és B6- vitamint is, amelyek hozzájárulnak a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, valamint hozzájárulnak az idegrendszer normál működéséhez is. A termékben található folát továbbá részt vesz a normál aminosav-szintézisben. A termékben az elektrolit (ásványi só) tartalmat 3 ásványi anyag adja: a kalcium, a magnézium és a nátrium, ez utóbbi nátrium-citrátból ered. A formula magnézium tartalma pedig hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához. Míg a magnézium és a kalcium hozzájárulnak a normál izomműködéshez.  

Kiknek ajánljuk az After-t? 

  • Erő – és állóképességi sportok után közvetlenül. 
  • Felnőtteknek, nagy intenzitású testmozgáshoz. 

Felkészültél egy jó edzésre? Akkor vágj bele!