Mellizom edzés haladóknak

Mellizom edzés haladóknak

A következő gyakorlatsort azoknak ajánlom, akik már jó ideje edzenek és pontosan tudják minden gyakorlat végrehajtását. Haladóként már jellemző, hogy egy-egy izomcsoportot külön napokon edzel meg. Így ez egy mell edzésnap!

A pihenőidő mindenhol 1 perc!

 1. 15, 12, 10, 8, 8 Fekvenyomás vízszintes padon

  Hogyan?

  Feküdj a vízszintes padra, emeld ki a rudat vállszélesnél szélesebb fogásban. Engedd a rudat a melledig úgy, hogy a könyöködet végig tartsd hátul! Innen pedig emeld vissza kiinduló helyzetbe.

  Melyik izomra?

  A teljes mellizomra hatékony gyakorlat, besegít a tricepsz is.

 2. 2x12, 2x8 Fekvenyomás döntött padon

  Hogyan?

  Feküdj a döntött padra, emeld ki a rudat vállszélesnél szélesebb fogásban. Engedd a rudat a mellbimbó vonalában egészen a melledig úgy, hogy a könyöködet végig tartsd hátul! Innen pedig emeld vissza kiinduló helyzetbe.

  Melyik izomra?

  A mellizom felső részére hat elsősorban.

 3. 4x10 Áthúzás

  Hogyan?

  Vedd kezedbe a súlyzót a képen látható módon, tehát a súlyzó tárcsáját támaszd meg a kezeddel. Feküdj a padra úgy hogy a lapockádat támaszd alá, a fejet ne, és a csípődet engedd minél mélyebbre! Tartsd a súlyzót enyhén hajlított könyökkel magad előtt, majd engedd hátra nagyjából a fejed magasságáig úgy, hogy a csípőd lent marad minél mélyebben. Innen emeld vissza a súlyzót a kiinduló helyzetbe!

  Melyik izomra?

  A mellizomra hatékony gyakorlat, főleg az alsó rostokat dolgoztatod meg, de besegít a széles hátizom is!

 4. 2x12, 2x8 Csigás keresztbe húzás

  Hogyan?

  Rézsútos oldalsó mélytartásban fogjuk a fogantyúkat a súly beállítása után a csigás keretben! Tenyerek előrefelé nézzenek. Innen húzzuk mellső középtartásba a karokat. a mozdulat végén a tenyerek vagy felfelé nézzenek, vagy egymás felé!

  Melyik izomra?

  Mellizomra ható izoláló jellegű gyakorlat

 5. 4x10 Tárogatás egyenes padon

  Hogyan?

  Fogd a kezedbe a súlyzókat, feküdj hanyatt a padon. Tartsd a karodat enyhén hajltott könyökkel magad előtt. Ebből a kiinduló helyzetből engedd a karokat két oldalra úgy, hogy a karok végig a váll vonalában maradjanak. Itt, a végponton a legnagyobb a terhelés. Innen emeld vissza a súlyzót kiinduló helyzetbe. A mellizom hasi részén lévő rostjait úgy tudod bevonni a gyakorlatban, ha összezáráskor a súlyzó kisujjak felőli végét összeérinted és ráfeszítesz!

  Melyik izomra?

  A mellizom edzésére gyakran alkalmazott gyakorlat. Nagyon jól nyújtja a mellizmot.

Arnold Schwarzenegger fekvenyom

Letöltöm a cikket

EDZÉS GYAKORLATOK

Edzés gyakorlatok

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

BioTech USA FIBO 2013 - 3. nap