Ugrás a tartalomhoz
Hírek

Egész éves vitaminadománnyal a rászorulókért

Európa egyik legnagyobb étrend-kiegészítő gyártójaként a BioTechUSA-cégcsoport a sportos és egészséges életmód támogatása mellett elkötelezett olyan fontos szociális ügyek felkarolásában is, mint az éhezés mérséklése, az időskori gondozás elősegítése, a gyermekvédelem és a hajléktalanság támogatása. Ennek a küldetésnek a jegyében cégcsoportunk jótékony márkanagykövete, Kiss Jenő testépítő-legenda segítségével összesen 80.000 darab C- és D- vitamint magába foglaló termékadománnyal járult hozzá a Csak Egyet Szolgálathoz betérő rászorulók – napi szinten mintegy 160 fő – éves vitaminellátásához. 

A szervezet a 3 millió forint összértékű támogatásból minden hétköznap biztosítja majd a hozzájuk betérő „vendégek” számára szükséges napi vitaminbevitelt. 

„A BioTechUSA-val együtt őszintén hisszük, hogy az egészség a legnagyobb kincs a világon, ezért kötelességemnek érzem támogatni mindazokat, akiknek kevesebb lehetősége van foglalkozni a saját jólétével. Ez a küldetés nem lehetne sikeres az olyan civil szervezetek munkája nélkül, mint a Csak Egyet Szolgálat Alapítvány, ahol a teljes állású munkatársak – önkéntesekkel kiegészülve – nap, mint nap alázatos, kemény munkát végeznek. Nem csak tisztálkodási lehetőséget, reggeli és napközi étkezést, illetve telefon- és internethasználati lehetőséget biztosítanak számukra, de szociális munkások és mentálhigiénés szakemberek bevonásával az ügyintézésben, lelki elakadásokban is segítenek.”– mondta az átadó-eseményen Kiss Jenő.

A BioTechUSA-cégcsoport nagylelkű felajánlása a központunkba betérők számára olyan mértékű segítséget jelent, amelyet megnyitásunk óta nem tapasztaltunk. A vállalatnak köszönhetően naponta 120-180 személy kap C- és D- vitamint az év minden nyitvatartási napján. Természetesen nem csupán maga az adomány képvisel felbecsülhetetlen értéket, hanem a mögötte meghúzódó üzenet is: Fontosak vagytok, szeretnénk, hogy egészségesek legyetek.” Az ilyen kézzelfogható gesztusok egyben az önbecsülését vesztett ember önértékelését is erősítik. Hálásak vagyunk, hogy társakká váltunk ennek az üzenetnek a továbbadásában.” – mondta Kunszabóné Pataki Anna szolgálatvezető az együttműködés kapcsán.

Nagy öröm számunkra, hogy a projekt eredményeképpen már nemcsak étel, de az egészségmegőrzéshez nélkülözhetetlen vitamin is kerül a rászorulók asztalára! 

Bővebben a Csak Egyet Szolgálat tevékenységéről 

Új szemléletű szociális segítő központ, nappali melegedő és karitatív szervezet. Katolikus missziós és szociális szolgálatként Budapest szívében, a VI. kerületben úgy szolgálnak, hogy a középpontban a hit továbbadása és a szociális munka eszközei révén mindig a lehető legszemélyreszólóbb segítségnyújtás álljon a hajléktalanságban élő, nélkülöző embertársaink és a segítséget kérő családok számára. 

A Csak Egyet Szociális Segítő Központ a napi szintű ellátáson túl hosszú távú támogatási programot is működtet „ Karolj fel!” néven, amelynek keretein belül huzamosabb ideig általunk megismert rászorulók és kitűzött céljaik mellé állunk anyagi támogatással – adakozóink jóvoltából. Nagy büszkeségük, hogy fennállásunk kezdete óta több mint 25 hajléktalant sikerült már kihúznunk ebből az emberhez méltatlan élethelyzetből! 

További információ: Kik vagyunk? – Csak Egyet Szolgálat 

A hajléktalanság helyzete országosan: 

A mai hajléktalanok túlnyomó többségét a tényleges éhezés, az éhezéstől való félelem és a helyzetük jobbra fordulásával kapcsolatos, egyébként is halovány reményeik további halványulása jellemzi. A hajléktalanok életkörülményeinek kedvezőtlenebbé válásával párhuzamosan a segítőszervezetek helyzete is borúsabbá vált, amelyek közül a közelmúlt rezsiválsága és az élelmiszerárak drasztikus emelkedése miatt többen szolgáltatásaik szűkítésére vagy megszüntetésére kényszerültek. 

A legátfogóbb országos, 2023-ban készült tematikus kutatás szerint a 7 268 választ adó hajléktalan ember közül 1 530 ember közterületen lakott, közülük 431 fő Budapesten. Az önkéntes válaszadók 57%-a, a 60 év alattiak kétharmada kevesebb, mint havi 30 000 forinton tengődik – jövedelmük, amely 2015-ben még az átlagos nettó jövedelem 30%-át jelentette, mára ugyanennek a bázisnak csupán 15%-át teszi ki. 

Forrás: http://www.menhely.hu/index.php/magunkrol/media/8137-2023-evi-gyorsjelentes-a-februar-harmadika-munkacsoport-eves-adatfelvetelerol