Ugrás a tartalomhoz
Hírek

Együtt egy egészségesebb és fittebb közösségért! – A BioTechUSA-cégcsoport 2023-as társadalmi felelősségvállalása

Meggyőződésünk, hogy akkor vagyunk a legsikeresebbek, ha nem csak az üzleti, hanem a társadalmi célokat is szem előtt tartva minél többet tudunk visszaadni a közösségnek. Büszkék vagyunk rá, hogy 2023 év végéig összesen 45 kampány keretében 130 szervezetet támogattunk több, mint 350 millió forint összértékben 65 000 doboz termékkel, pénzadománnyal, valamint rehabilitációs, diagnosztikai, illetve terápiás eszközökkel.

Idén is kiemelt célunk volt a hazai egészségügyi intézmények, dolgozóik és különböző egészségügyi célok támogatása, valamint a sport közösségkovácsoló erejével karitatív ügyek felkarolása. Jótékonysági programunk 40%-os volumen- és költségnövelésének köszönhetően párbeszédet tudtunk kezdeményezni olyan fontos témákban, mint a sport szeretete, a férfiegészség megóvása, az endometriózis vagy az evészavar; üzeneteinkkel a médiában több, mint 700 cikkben és 30 médiakampány során találkozhattak az érdeklődők.

Hogyan történt mindez?  

Kattints és tekintsd meg összefoglaló animációs kisfilmünket, Kovács-Nyári Dia színésznő és jótékony nagykövetünk narrációjában:

Átfogó felelősségvállalási stratégiánk keretében 2023-ban:

 • Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából a BioTechUSA-cégcsoport történetének legnagyobb értékű adományával támogatta a Magyar Kórházszövetséget, országosan 91 kórházi intézményt. Az együttműködés keretében 15 000 doboz vitaminban részesült 5000 fő, sürgősségi betegellátásában dolgozó ápoló, emellett pedig átfogó médiakampányunk során az egészségügyi rendszer kihívásaira is felhívtuk a figyelmet.
 • 17 millió forint értékű rehabilitációs eszközök vásárlásával támogattuk a Dr. Manninger Jenő Baleseti Központot, a Ments Manust Mozgalommal közösen pedig országosan 1000 fő PSA szűrését valósítottuk meg. A Suhanj Alapítvány számára InBody gépet adományoztunk.

 • Idén először a BioTechUSA NN-Ultrabalaton Charity keretében egészségügyi intézményeket támogattunk, mely során rekordösszeget gyűjtött össze a futóközösség és fogyasztóink, amit 15 millió forinttal egészítettünk ki. Így 2023-ban összesen 21,5 millió forintot ajánlottunk fel három kórház modernizálására.

 • A Semmelweis Egyetemmel közösen egy országosan egyedülálló önsegítő kézikönyvet tettünk online hozzáférhetővé az evészavarokban érintettek és családtagjaik számára a terápiás kezelések támogatása céljából.

 • Az endometriózis hónapjának kiemelt szponzoraként az “Együtt Könnyebb” – Női Egészségért Alapítvány hat állomásos országos rendezvénysorozatának megvalósítását tettük lehetővé, műtétre váró hölgyek kórházi csomagját támogattuk, továbbá edukációs szemináriumot szerveztünk munkatársaink számára.

 • Idén első alkalommal kezdtünk akcelerációs programba, melynek keretében a Scale Impacttel közösen a Nevetnikék Alapítvány fejlesztését támogatjuk 2 éven keresztül, akik gyerekek kórházban töltött idejét igyekeznek megkönnyíteni játékos foglalkozásokkal.

 • 2023-ban a Scitec Nutrition Charity program keretében Jószívű Testépítőink is akcióba lendültek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen egy több állomásos, országos programsorozat megvalósításába kezdtünk 15 millió forint értékben. A kezdeményezés célja, hogy a sport erejével hívjuk fel a figyelmet a közös mozgás kiemelt szerepére a fogyatékossággal élők, mozgáskorlátozottak és hátrányos helyzetű fiatalok és idősek integrációjában.

 • A Budapest Bike Maffiát 400 000 darab vitaminnal támogattuk, közös kampányunkban 2000 rászoruló számára megvalósított ételkészítésben vettünk részt márkanagyköveteink és kollégáink bevonásával.

 • A gyártó és logisztikai központunknak otthont adó Szada városában élő nyugdíjas közösségnek 625 doboz multivitamint ajánlottunk fel. Emellett pedig idén is támogattuk Óbuda Önkormányzatát: több száz iskolás számára rendezett sportnapjukat 2000 termékkel segítettük.

 • A Magyar Élelmiszerbanknak több ezer közeli lejáratú terméket ajánlottunk fel, hogy csökkentsük az élelmiszerpazarlást és a nélkülözést.

 • Szakmai partnerként ezúttal is márkaépítési és kommunikációs tréninget tartottunk a “Civil Impact Akadémián”, melynek célja a haza civil szféra fejlesztése és a nagyvállalatokkal való együttműködések elősegítése.

 • Társadalmilag fontos üzeneteink eljuttatásában nagy szerepet játszottak a BioTechUSA jótékony nagykövetei, Kiss Jenő, Kiss Virág és Kovács-Nyári Diána; valamint a Scitec Nutrition jószívű testépítői, Kathi Béla, Szmereka László, Bohos Kornél, Rakonczás Péter és Lukács Barbara, akik nemcsak folyamatos jelenlétükkel, de karácsonyi influenszer kampányunkkeretében 10 millió forint értékűvitaminadományokkal is támogattak civil kezdeményezéseket.

Köszönjük, hogy 2023-ben is számíthattunk a BioTechUSA-cégcsoport fitt közösségére! Fogjunk össze és tegyünk együtt jövőre is még több társadalmi ügy érdekében!   

Az animációt készítette: Csikós Kornélia