Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Endurance termékteszt 2.

A futás előtt egy órával Energy Shot-ot fogyasztottak, majd a 4-5 km-es frissítéseken 20 km-ig vizet ittak, majd onnan Isotonic italport adagolva. Az Energy Gel Pro-t a 20. km-től, 10 km-ként két részletben használták.

Elmondásuk szerint a teljesítmény csökkenés lassabban következett be, a rettegett „maratoni fal”, ahol a máj glikogén raktára kiürül, később jött. A felkészülés során ezt a pontot 30-32 km-re várták, ezzel szemben 37 km után jelnetkeztek az első tünetek, de sokkal kisebb mértékben, mert a teljesítményjavulás mérhető volt.

A legjobb idő 1 fő: 3 óra 18 perc, a másik teljesítmény 4 óra 01.

Amit elmondtak a termékek használata során, hogy kissé édes volt, de a gél nagyon jó állagú, nem tapadt össze a szájban.

Saját tapasztalataim:

A BioTechUSA termékeit már ismertem, teljesítmény növelésként többször használtam már futó edzéseim során Magna Shot-ot, ill. vitamin pótlásként szedem a One-A-Day –t. Nagyon tetszik a tapasztalt erőnlét és a futásom lendületessége.

Nekem a magnézium adagolással figyelni kell, mert hasmenést is okozhat. Ezért meg szoktam nézni a termékek mennyi magnéziumot tartalmaznak, és figyelek az edzés alatt kombinálásukra.

Félmaraton futásra így állítottam össze a túlélő csomagomat: (idő: 2 óra 08 perc)

Indulás előtt fél órával Energy Shot-tal kezdtem, majd 7 és 14 km-nél két részletben fogyasztottam Energy Gel narancs ízűt. Könnyű kibontani és visszazárni, ez futás közben nagy előny. Könnyű lenyelni, az ízvilága finom volt.  A gél nekem túl édes, ezért utána pár korty vizet ittam. Frissítőként a víz mellé a narancsízű Isotonic ot választottam, ez is édes volt, de finom. A vízzel felváltva tökéletesen frissített.

A futás végén a Recovery gél jól esett, pedig ritkán tudok enni futás után, még a gyümölcs sem esik jól. Másnapra egész jól regenerálódtam, nem tapasztaltam az ólmos-láb érzést, ha lépcsőznöm kellett.

Személy szerint nagyon elégedett vagyok a termékcsaláddal.

Köszönettel:

Dalmadi Andrea (Futónagykövet Szolnok)