Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Energizálók és az esti edzések

Egyszerűen hangzik, de sajnos nem is olyan könnyű mutatvány. Amikor már közel vagyunk a nap végéhez, és a dolgos munkanapok is elveszik minden erőnket, bizony odaül a kisördög a vállunkra: haver… egy edzést kihagyunk, nem dől össze a világ!

Persze, mindig így kezdődik. Erős a gyanúm, hogy sokszor a rettegett lábedzés az, amikor elkezdünk agyalni, mi lenne a magyarázat arra, miért is maradtunk távol a vasaktól. Az ilyen esetekre nálam be van készítve a táskába egy nagy adag edzés előtti formula, ami máris elzavarja a fülembe suttogó rosszaságot, és máris megjön a kedv!

Ám mi a teendő, ha valaki este ezek után nehezen alszik?

Keressük meg az okot!

Este edzeni kemény dolog, mert utána tuti, hogy 1-2 óráig még  ugyanolyan felpörgetett állapotban leszünk, mint amikor belekezdünk abban a bizonyos esti időszakban.

Rengetegen panaszkodnak arra, hogy esti edzés után még éjjel is kukorékolnak, vagy az ágyban kipattant szemekkel várják, hogy mikor tudnak végre érdemben is kicsit pihenni. Egyesek edzés előtt 2-3 órával megisznak egy erős kávét, hogy jobban hasson még az edzés előtti. De az is lehet, hogy a pörgető a ludas. Sok benne a koffein? Esetleg érzékenyek vagyunk más stimulánsra?

Szintén nem jó, ha edzés után még egy kiadós, szénhidrátos turmix és egy emberes adag étel is arra vár, hogy a gyomrodban kössön ki. Az sem fogja mindenképp elősegíteni, hogy a lehető leghamarabb elszenderülj.

Erőnlét, energia, súlyzós edzés, testépítő

Változtass!

Forszírozd a reggeli edzést! Nem leányálom korán kelni, és üres gyomorral munkához kezdeni, de talán ezzel elkerülhetjük az álmatlanságot. Ha hajnalban tankolsz be edzés előtti terméket, hamarabb, erősebb hatást váltanak ki. Sajnos annyi erőd nem lesz, hogy új rekordokat állíts be, de egy fárasztó edzésre elegendő energiát tuti mozgósítani fogsz!

Csökkentsd az adagot!

Ha reggel a lélek sem vesz rá, hogy lemenj a terembe, akkor érdemes megpróbálni a jelenlegi termék adagját csökkenteni. Számolj kicsit: a nitrox therapy, és a supernova is 200mg koffeint tartalmaz adagonként! Vegyük alapul, hogy az energiaitalok átlagban 80mg (32mg/100ml) koffeint nyomnak beléd, akkor egy adag nitrox, vagy supernova=625ml energiaital! Azt meg bele sem kezdem belekalkulálni, hogy a fent említett két termék még pár stimulánst azért bejuttat a véráramba…

És a jelenlegi kedvencem, a Black Blood 400mg-os dózisát meg sem említem…

Szóval, lehet elég egy fél adag is. vagy maradhatsz a tele adagnál, de akkor érdemes két részletben elfogyasztani, hogy ne egyszerre árassza el a tested a folyékony energia! Az adag felét edzés előtt 1 órával kortyold el, majd a maradékot 25-30 perccel a kezdés előtt.

Próbálj ki más terméket!

Egyszerűbb kiegészítők is kellő pörgést adhatnak, nagy adag koffein nélkül! Ha egymagában kevés egy kreatin készítmény, érdemes kombinálni! Mutatok pár lehetőséget:

Creatine PH-X

+

AAKG 1000
100% Creatine Monohydrate L-Arginine
Crea Flash AAKG Shock
BRUTAL CRE-ATP AAKG Elite
BRUTAL ANADROL 100% BCAA
Crea.TOR BCAA 8:1:1
CreaSYN L-Glutamine
CREA Elite ß-Alanine

A termékekről itt találsz információt!

Ez természetesen csak egy példa, mert akár azonos oszlopban szereplő készítmények is jó kombinációk, például a BRUTAL termékek párosítása.

Aki bátor több cuccot is összekotyvaszthat, de ez is tapasztalati tudomány, és minden egyén függő.

Szünetelj!

Célszerű, ha csak a nagy izmok edzésére hagyod ezeket a formulákat, mert akkor kellően kifáradsz, és hamarabb tudsz a pihenésnek időt áldozni. lehet tényleg sok egy adag anadrol, vagy a Black blood egy kar napra, vagy ha a váll van terítéken. Egy hát, mell, vagy láb nap igényli, hogy extra lökettel fuss neki az akadályoknak.

Fegyi