Ugrás a tartalomhoz
Hírek

Gyógyuló gyermekeket támogattunk

A BiotechUSA-cégcsoport közel 5 millió forint értékű termékadománnyal támogatja a KórházSuli Alapítvány oktatási rehabilitációs programjában résztvevő 250 gyógyuló gyereket és az őket tanító önkéntes fiatalokat.

Magyarországon évente több ezer gyerek marad ki az iskolából a tartós betegsége miatt. Ők gyakran teljesen elszigetelődnek a társaiktól és egyedül kell megküzdeniük a tananyaggal, vizsgáikkal. Ezt a problémát hivatott átívelni a KórházSuli Alapítvány, akik önkéntes diákok bevonásával segítenek a gyógyuló gyerekek tanulmányi felzárkóztatásában és a közösségbe való visszailleszkedésében. 

“Egyedülálló programunknak köszönhetően Magyarországon már több mint 2.000 középiskolás és egyetemista önkéntes fordult meg nálunk, akikkel közösen az elmúlt 8 tanév alatt több mint 1000 különböző korú beteg gyermeknek segítettünk megkönnyíteni a felépülés időszakát. Ezért is szívet melengető érzés, hogy a BioTechUSA-cégcsoport adományával nemcsak a velünk tanuló gyerekekre, hanem az őket felzárkóztató önkéntes diákjainkra is gondolt.” – mondta az adományok átadásakor Tóthné Almássy Monika, a KórházSuli Alapítvány vezetője. 

Európa egyik legnagyobb étrend-kiegészítő gyártójaként és forgalmazójaként cégcsoportunk elkötelezett az egészséges életmód mellett, vásárlóinkat pedig személyre szabott tanácsadással segítjük céljaik és a tartós életmódváltás elérésében. Dr. Pintér Dániel Gergő, a vállalati kommunikációs és CSR vezetőnk mindehhez hozzáfűzte: “CSR stratégiánk egyik alappillére, hogy kizárólagos magyar tulajdonban lévő vállalatként folyamatosan keressük azokat az értékteremtési lehetőségeket, ahol magas minőségű termékeinkkel, vagy több mint 20 éves szakértői tapasztalatunkkal támogathatjuk a hazai egészségügyi intézményeket, valamint azok vonzáskörzetében működő alapítványokat. Nagyon örülünk, hogy ezúttal az iskolából időszakosan kimaradó gyermekek tanulmányi felzárkóztatásának fontosságára hívhatjuk fel a figyelmet. Köszönjük a KórházSuli önkénteseinek, hogy fáradhatatlanul segítik a diákokat az iskolai közösségbe való visszailleszkedésben. Bízunk benne, hogy ezúttal mi is hozzájárulhatunk a gyermekek jólétéhez és az őket támogató önkéntesek jókedvű közös foglalkozásaihoz.”  

Vállalatunk olyan gondosan előkészített csomagokat küldött az alapítvány számára, melyek pontosan 6000 tételből, célzottan a gyógyuló gyerekek és az önkéntes diákok korosztálya szerint lettek összeállítva. Míg az önkéntesek multivitamin tablettával, különféle protein szeletekkel és Zero Coffee-val felszerelve vághatnak neki a tanulmányaikon felüli extra feladataik elvégzésének, addig a gyógyuló gyerekeknek C-vitamin rágótablettával, többféle gyümölcs és müzliszeletekkel, valamint ajándék tornazsákkal igyekeztek kedveskedni munkatársaink. 

A közel 5 millió forint értékű adományt Tóthné Almássy Monika, valamint a helyszínen megjelent önkéntes diákok vették át Dr. Pintér Dániel Gergő vállalati kommunikációs és CSR vezetőnk, valamint Kiss Jenő testépítő legenda és BioTechUSA CSR nagykövetünk társaságában, akik köszönetet mondtak az alapítvány vezetőjének a hiánypótló munkájukért. “Számomra a mosoly a legnagyobb ajándék a világon. A BioTechUSA-val az elmúlt húsz évben megszámlálhatatlanul sok emberhez juttattuk el közösen az egészséges életmód és a sport örömét. Boldog vagyok, hogy CSR nagykövetként olyan példamutató emberekkel találkozhatok, mint amilyen a KórházSuli csapata.” – zárta gondolatait Kiss Jenő.