Ugrás a tartalomhoz
Táplálék-kiegészítő tippek

Hogyan segítenek az étkezéshelyettesítő turmixok a fogyásban?

Hogyan segítenek az étkezéshelyettesítő turmixok a fogyásban?

Az étkezéshelyettesítő turmixporok kiegyensúlyozottan tartalmaznak minden fontos tápanyagot, ami a szervezet számára szükséges. A fehérje turmixokkal szemben nem csak fehérjét, de szénhidrátot, vitaminokat, ásványi anyagokat és más fontos tápanyagokat is tartalmaznak, amivel teljes értékű étkezésnek tekinthető a fogyasztásuk. Ugyanakkor az átlagos étkezéshez képest kevesebb kalóriát és csak a leghasznosabb tápanyagokat tartalmazzák. Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan segíthet az étkezéshelyettesítő turmix a fogyásodban.

A fogyás alapja: a kalóriadeficit

Mindannyian energiát veszünk fel és használunk az életben maradáshoz. Ennek az egyensúlya az alapja annak, hogy hízunk, fogyunk vagy épp tartjuk a súlyunkat. Az energiafelvétel táplálkozás útján lehetséges, az energialeadás vagy felhasználás pedig a testi funkciók fenntartásához (testhő, szervek működése stb.), valamint a mozgáshoz, izommunkához történik. Fogyni akkor tudunk, ha a szervezetünk kénytelen a tartalékokhoz, vagyis a zsírraktárakhoz nyúlni tápanyagért, hogy az energia felhasználáshoz szükséges mennyiséget fedezni tudja.

A fogyáshoz tehát az kell, hogy több energiát használjunk fel, mint amennyit táplálkozás útján bejuttatunk vagyis kalóriadeficitben legyünk.

A tanulmányok szerint nagyjából napi 500 kcal mínusz szükséges a hatékony fogyás érdekében. Heti fél-1 kg számít egészséges fogyásnak a fenntarthatóság és stresszmentes diéta érdekében. Ekkora fogyáshoz nincs szükség éhezésre, koplalásra, az étrendi változtatás kényelmes és fenntartható hosszú távon.

Étkezéshelyettesítő shake vagy fehérjeturmix?

Az étkezéshelyettesítők és az edzés után javasolt fehérjeturmixok között különbség van. Ez utóbbit nem javasolhatjuk étkezés helyettesítésére, hiszen nem komplett tápanyagforrás, csupán az izomzat regenerációjához szükséges fehérjét biztosítja gyorsan felszívódó és hasznosuló formában.

Az étkezéshelyettesítő turmix bár némileg több kalóriát tartalmaz, mint egy fehérjeturmix, ugyanakkor több hasznos tápanyag is található benne, amelyek más funkciókat is ellátnak. Például vitaminok, ásványi anyagok, rostok, különböző típusú szénhidrátok.

Így jóllakottabbnak érzed magadat egy étkezéshelyettesítő turmixszal, mint egy csupán fehérjét tartalmazó shake-kel, mégis kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe, mint egy klasszikus vacsorával. A fehérjeturmix leghasznosabb fogyasztási időpontja edzés után van, vagy étkezések között kiegészítésként ajánlott fogyasztani. Az étkezéshelyettesítő turmixot bármely étkezés helyett fogyaszthatók, leginkább azonban a vacsorát érdemes lecserélni rájuk, hiszen az ekkor elfogyasztott felesleges kalóriák okolhatók sokaknál a hízásért, ami így kiküszöbölhetővé válik.

Szeretnél átfogó, személyre szabott életmód tanácsokat kapni? Akkor regisztrálj a BioTechUSA Lifestyle Programjára és vágj bele már ma! Legyen a célod fogyás, izomtömeg-növelés vagy egy egészséges életmód kialakítása, mi segítünk a következő szintre lépni!

Az étkezéshelyettesítők előnyei

Minden tápanyagot tartalmaz, amire a szervezetednek szüksége van

Amikor fogyni szeretnél, nehéz úgy összeállítani az étrendedet, hogy az valóban minden fontos tápanyagot tartalmazzon és a szervezeted ne szenvedjen hiányt semmiben. Az étkezéshelyettesítő turmixokat úgy állítják össze, hogy azok tartalmazzák a szükséges tápanyagokat, ám összességében mégis kevesebb energiát/kalóriát tartalmaznak mint amennyit egy klasszikus étkezéssel elfogyasztanál. Az étkezéshelyettesítő turmixok tartalmazzák a szükséges mennyiségű fehérjét, rostokat, esszenciális vitaminokat és ásványi anyagokat. Csupa olyan tápanyagot, amelyek az egészséges étkezés szerint szükségesek lehetnek számodra. Különböző ízeik között pedig biztosan megtalálod a számodra legkedvesebbet. Hígíthatod a kalóriaszükségleted szerint vízzel vagy tejjel. Vízzel nem viszel be plusz kalóriát, tejjel keverve megnő az energia tartalma, de ha a kalória szükségleted ezt megengedi, akkor fogyaszd bátran azzal.

Magas fehérjetartalmúak

Amikor fogyni szeretnénk, fontos, hogy biztosítsuk a szervezetünk számára a megfelelő fehérje mennyiséget diéta idején. A fehérje fogyasztásával hatékonyan tudod megőrizni az izomtömegedet, ami a feszességet, tónusos megjelenést biztosítja. Segít, hogy jóllakott legyél olyan tápanyaggal, ami nem gyarapítja a zsírraktáraidat. Segíti az anyagcseréd hatékony működését. A fehérje telítő hatásának köszönhetően a nap során könnyebben elkerülheted az édesség iránti sóvárgást és kevesebb összkalóriát fogyasztasz el. A magas fehérje tartalmú étrendek a tanulmányok szerint is jelentős sikereket érnek el a fogyni vágyók körében. Az étkezéshelyettesítő turmixok magas fehérjetartalmúak, így nem kell azon törnöd a fejedet, hogy hogyan növeld a reggelid vagy a vacsorád fehérje tartalmát.

Csökkentik az édesség iránti sóvárgást

Az étkezéshelyettesítő turmixok sok szempontból nagyon praktikusak. Egyrészt könnyen bárhova magaddal tudod vinni. Egyadagos kiszerelésben, vagy kimérve egy adagot például egy shakerbe vagy dobozba, majd vízzel összekeverve már fogyaszthatod is. Akár akkor, ha rohannod kell, nincs időd főzni vagy egy tárgyalás miatt nem tudsz megfelelő minőségű és mennyiségű szilárd ételt fogyasztani. Másrészt sokféle finom ízben is kaphatóak, amelyek között biztosan megtalálod a számodra legkellemesebbet, de váltogathatod is az ízeket, hogy semmiképp se und meg! Amikor nagyon kívánnád az édességet, akkor is célszerű egy turmixot inni, hiszen eltelít és csökkenti is az édes íz iránti vágyadat.

Még keresed a megfelelő étkezéshelyettesítő turmixot? Próbáld ki az Ultra Loss diétás shake-et a BioTechUSA-tól!

Még keresed a megfelelő étkezéshelyettesítő turmixot? Próbáld ki az Ultra Loss diétás shake-et a BioTechUSA-tól!

1522030870574

Az Ultra Loss glutén-, laktóz- és cukormentes termék, amelyet 5 féle finom ízben is fogyaszthatsz. Magas fehérje- és rosttartalmának köszönhetően remekül telít, ugyanakkor 1 adag csupán 106 kalóriát tartalmaz, ami a hagyományos vacsorák töredéke. Így ajánljuk akár vacsora helyett, lefekvés előtti fogyasztásra is. Az Ultra Loss tartalmaz számos vitamint, valamint kalciumot és magnéziumot is!