Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Izompusztító hibák

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1788/o_bodybuilding_fail_01_20150609153646.jpg1. Hiányzó alapok

Sokan az első edzésen a „lovak közé csapnak” és hiányzik a ráhangolódás, az ízületek és az idegrendszer új mozgásformához szoktatása, valamint a törzsizmok és a megfelelő tartást kialakító izmok fejlesztése. Ne a fekvenyomásban akarj rekordokat dönteni már az elején. Okosan eddz, mert később sokszorosan megtérül, ha nem sérülsz meg és egy jó alapra lehet érett, formás, arányos izomzatot építeni!

2. Sokféle sport, sokféle edzés

Tömegnövelés a cél, de mellette kempózol, focizol, és futóversenyre is készülsz? Felejtsd el! Döntsd el, hogy mi az elsődleges cél, mert a túl nagy kalória-felhasználás nem segít a tömegnövelésben, sőt! De nem is ez az egyetlen probléma, hanem az, hogy így egyikben sem tudsz igazán fejlődni, sem a testépítésben, sem a másik sportágadban!

3. Dohányzás és alkohol

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1788/o_cigi_20150609153259.jpgA dohányzás miatt az izomzatod nem kap megfelelő mennyiségű oxigént, és köztudott hogy a dohányzók teljesítménye alacsonyabb a nem dohányzókénál. Az alkohol pedig olyan hormonreakciókat indíthat meg, amelyek szintén gátolják a sportbeli eredmények elérését. Te döntesz, hogy neked mi éri meg inkább, mire költöd a pénzedet…

4. Éhezés

Ha izmot akarsz építeni, fontos, hogy a szervezeted folyamatosan anabolikus, vagyis építő állapotban legyen, tehát mindig legyen elérhető tápanyag. Ha kihagysz egy étkezést vagy hosszú órákig nem eszel, akkor ez az állapot nem áll fenn, tehát nincs izomépítés. Azt pedig ugye tudod, hogy az izom nem az edzés alatt, hanem a pihenés során épül?

5. Nem következetes edzés

Az edzéseket célszerű előre felépíteni legalább struktúrájában. Ha csak vergődsz hónapokon át és még a teremben sincs fogalmad arról, hogy aznap éppen mit is kéne csinálni, akkor felejtsd el az izomtömeg növekedést. A gyakorlatok variálása nem azt jelenti,hogy mindenféle cél nélkül össze-vissza válogatjuk a gyakorlatokat, hiszen nem mindegy, hogy mikor, hogyan, melyik izmot fárasztod le. Ha szükséges, kérd szakértő edző segítségét!

Ha ezeket a hibákat kijavítod, máris sokat tettél azért, hogy a fejlődésed útjában álló gátakat kiiktasd!

Hajrá!

BioTechUSA