Ugrás a tartalomhoz
Táplálék-kiegészítő tippek

Ízületi porcokat támogató praktikák

Nem először olvashattok arról, hogy mikor és miért van szükség az ízületi porcok normál működését segítő hatóanyagokat tartalmazó kiegészítőkre! Az persze alapvető, hogy kiegyensúlyozottan és változatosan étkezzünk, figyeljünk a folyadékbevitelünkre is. Az aktív életmód is fontos pillér, a rendszeres edzéseknél a bemelegítés és a nyújtás sose legyen elfelejtve!

Arthro Forte por

3 kiegészítőt választottam, amit jobban megismerhettek:

A következő termékek egy családba tartoznak, de nem lehet erősorrendet felállítani közöttük, sokkal inkább a felhasználásmódja, illetve az eltérő igényszintek befolyásolják majd azt, hogy melyiket válasszuk! 

Arthro Forte tabletta

Széles körben alkalmazható, akkor is ideális, ha ”csak” előre látóak vagyunk (vagy preventíven is gondolkodunk). 2-3 hónapig ajánlom szedni, kúra-szerűen!  

A 20 aktív hatóanyagot tartalmazó, komplex összetételből, a C-vitamint és a védjeggyel ellátott K2-vitamint emelném ki. A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok, a csontozat és az erek normál állapotának fenntartásához. A termékben található kalcium, mangán és az előbb említett K-vitamin hozzájárulnak a normál csontozat fenntartásához. Így a passzívmozgató rendszerünk több eleme is jól jár. A glükózamin-szulfát, a kondroitin-szulfát és a kén alapú MSM mellett növényi kivonatok, bromelian enzim, sőt hialuronsavat és II-s típusú kollagént is tartalmazó CondrActiv® formula is ott van a termékben. Az Arthro Forte tablettát étkezésekkor javaslom szedni, naponta 3 tablettát!  

Arthro Forte italpor

Ebben a termékben a legmagasabb a kollagéntartalom a család egészét tekintve, sőt itt is megtaláljuk a CondrActiv® formulát, így könnyen beazonosítható a II-s típusú kollagéntartalom a termékben. A II-s típusú a porcokban nagyobb arányban van jelen, mint más kollagén típusok. De nemcsak az össz kollagén, hanem az MSM, a glükózamin és kondroitin tartalom is itt a legmagasabb a portfóliónkban. A termékben található C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok, a csontozat és az erek normál állapotának fenntartásához. A termékben található kalcium, D3 és – az Arthro Forte tablettában is szereplő – K2-vitamin formula hozzájárulnak a normál csontozat fenntartásához. Tojáshéjmembrán por pedig csak ebben a termékben található meg extraként! 2-féle ízben elérhető cukormentes italpor, azoknak lesz is jó választás, akik nem kedvelik a tablettákat. Ez a termék is használható a fiatalabbak számára (16 év kortól), a tablettáshoz hasonlóan a kúraszerűen alkalmazzuk. Étkezés közben vagy közvetlenül az után javaslom fogyasztani!  

Arthro Forte Pack

Ez az étrendkiegészítő a termékcsalád klasszikus darabja, 30 napra elegendő kiszerelés és komplex hatóanyag tartalma miatt válasszák ezt a terméket. A komplexitását a lenmagolaj kivonat és az Arthro Forte tablettához viszonyítva magasabb hatóanyag tartalom adja. Növényi kivonatokból itt találjuk a legtöbbfélét, pontosan 14-félét. Az Arthro Forte Pack C-vitamintartalma hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok, a csontozat és az erek normál állapotának fenntartásához. Főleg azoknak ajánlom, akik szívesen választanak tablettás/kapszulás termékeket, de az edzésterhelésük vagy a testsúlyuk is nagyobb! Ideálisabb, ha nap folyamán szétosztjuk a tasak tartalmát, az alábbi linken megtaláljátok a részletes javaslatomat! 

Sportos, egészséges hétköznapokat kívánok!