Ugrás a tartalomhoz
Hírek

Jótékony akcióban a Scitec Nutrition jószívű testépítői

Cégcsoportunk immár harmadik éve támogatja vitaminadományokkal a Budapest Bike Maffia  decemberi jótékonysági akciósorozatát, melyek közül az első projekt a 2000 ember vacsorája – Emberi jogok világnapja elnevezést kapta. Büszkék vagyunk testvérmárkánk, a Scitec Nutrition csapatára, amiért a #JószívűTestépítők kampányukkal ők is csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez!

A kampány részeként a #TeamScitec sportolói, Kathi Béla, Szmereka László, Lukács Barbara és Rakonczás Péter a cégcsoport önkéntes munkatársaival, valamint a BioTechUSA jótékony nagykövetével, Kiss Jenővel kiegészülve összesen 200 darab szendvicset készítettek el.

A nap folyamán elkészült több mint 2000 adag ételt az önkéntes csoportokkal és a Budapest Bike Maffia munkatársaival közösen juttattuk el az anyaotthonokban és családok átmeneti otthonában elszállásolt rászorulóknak, valamint a szállókon élő hajléktalan embereknek.

A civil szervezet által életre hívott kezdeményezés célja, hogy ezzel is felhívja a figyelmet arra, hogy egy olyan társadalomban szeretnének élni, ahol a napi élelem alapvető minden ember számára. 

Büszkék vagyunk, hogy a Budapest Bike Maffiával való több éves együttműködésünket újabb szintre emelhettük, egyúttal köszönjük kollégáink önzetlen együttműködését és sportolóink nemes tettrekészségét, akik segítségével megmutathattuk, hogy a testépítőknek nemcsak a bicepsze, de a szíve is nagy!

Az eseményről készült további képeinkért kattints galériánkra: Jótékony akcióban a Scitec Nutrition jószívű testépítői – BioTechUSA

——————————————————————————————————————–

Bővebben a Budapest Bike Maffia tevékenységéről:

A Budapest Bike Maffia Magyarország egyik legnagyobb civil szervezete, melyet fiatal kerékpárosok hívtak életre 2011 karácsonyán. A szerveződés olyan civilekből áll, akik innovatív módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak.

Az alaptevékenysége az adománygyűjtés, majd ezeknek az adományoknak kerékpárral való kiszállítása rászorulók részére. A megvalósítást az újszerűség jellemzi, a szociális munka elemeit ötvözi az önkéntességgel, adományozással, kerékpározással.

Bővebben a 2000 ember vacsorája – Emberi jogok világnapja aktivitásról:

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata szerint minden embernek joga van a saját egészsége megőrzéséhez, többek közt az egészséges élelemhez. 

A Bike Maffia önkéntesei egész évben azon vannak, hogy tegyenek ezért, de ebben a projektben azonban ők is magasra tették a lécet és 2000 adag ételt és 2000 adag vitamint biztosítanak azoknak, akik kénytelenek nélkülözni.  Céljuk, hogy ezzel is felhívják a figyelmet arra, hogy a napi élelem alapvető minden ember számára. 

Hogyan készült el a 2000 adag étel egy nap alatt?

Az egész napos program keretében önkéntesek bevonásával,  10-15 fős csoportokkal, kétórás turnusokban több, mint 1000 szendvics készült el, valamint további 1000 adag melegételt főztek még meg számos étteremmel való együttműködésben.