Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Kezdj futni Te is!

Kitavaszodott, jöhetett a spinning helyett és mellett a futás is

Margitsziget kör - futásErről majd írok is nemsokára egy cikket, hogy miért ne add fel az első után. Mondjuk én jól bevállaltam, mert rögtön egy 60 perces kis Margitsziget körrel kezdtem, egy közeli edzőteremből indulva és oda érkezve. Szép lassan, nyugodtan. Megdöglöttem, mondhatjuk. Minden percét gyűlöltem a futásnak, minden bajom volt közben, mindenem fájt, de amikor visszaértem a terembe, azt az érzést nem cserélném el semmire. Az igazi ‘megcsináltam, király vagyok’ érzés. Utána persze totális kidöglés, mozdulni sem bírtam és nyilván túl is erőltettem mindenemet. Napokig izomláz, súlyzós edzések gagyin kivitelezve, csak muszájból. Ez volt az első futás élménye…

A következő futásra  a hét második felében került sor

Egészen tudatosan álltam a dolgokhoz, mert épp akkor tanultam edzéselméletből, hogy hogyan megy a mozgástanulás, hogyan hangolódik a szervezet az új mozgásra, hogyan alkalmazkodik az idegrendszer és lesz idővel lazább, rutinosabb és gazdaságosabb minden mozdulat. Nagyon régen futottam utoljára… Tudtam, hogy kitartás kérdése és szépen lassan egyre kellemesebb élmény lesz az egész. Emlékszem is, régen micsoda flow élmények kerítettek hatalmukba, amikor éppen a legjobb zenénél, a legjobb körülmények között, jó időben, kellemes tempóban élveztem a napfelkeltét:) Vágyom erre az érzésre újból, most a cél eddig az állapotig eljutni. Ezért mondom, hogy nem szabad feladni az első kellemetlen élmény után. Igen is erőltetni kell, hogy megtaláld benne a célodat és azt, amiért érdemes kitartanod. Igazából ha belegondolsz, például a fogyást hipergyorssá tehetnéd, ha minden nap elmennél egy-két órát kocogni kellemes tempóban, na de ki hajlandó ennyit megtenni érte? Hát, aki igazán akarja, az biztos hajlandó;-)

Munka, tanulás, sport… nem lehetetlen;-)

Mindemellett miközben küzdök a mozgástanulással épp vizsgaidőszak van az egyetemen és rengeteg rendezvény a BioTechUSA-nál, amire menni kell. Fitbalance, Coca Cola Testébresztő Aerobik nap, más versenyek és rengeteg munka… Így a hajnali ötös kelés és az éjszakai tanulás kissé kezd nagyon elfárasztani. A súlyzós edzés éppen ezért csöppet háttérbe szorulni kényszerült, a heti két, három súlyzós edzés a maximum, amit be tudok vállalni. Viszont ahogy az minden vizsgaidőszakban ilyenkor előjön, gyűlik bennem a sok-sok mozgásigény, hiányoznak a súlyzók és a beledöglős edzések. Gyűlik bennem az erő és alig várom, hogy nekiessek keményen az edzéseknek és elkezdjek készülni őszre… talán az utolsó szezonra… bár mindig azt hiszem, hogy ez lesz az utolsó, valami mégis mindig továbbvisz. Meglátjuk:)

Ja és akkor ne felejtsük ki, hogy GFlexből is lassan vizsgáznom kéne, ezért most heti egy-két alkalommal járok ide is. Isteni jó kint a teraszon, napsütésben, jó társaságban, vidáman edzegetni:)

Jelentem, a kajára igyekszem figyelni, épp egy kis diétában vagyok, hogy a téli bundát levetkőzzem. Persze, nem viszem túlzásba, kell ez a kis husi ilyenkor:)

Meséltem már Neked az első maraton váltó élményemet? » LINK

Dóri