Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Kirobbanó karedzés a CreaSyn-nel

Nálam ilyenkor sem a fehérjebevitel, sem a táplálékkiegészítők mennyisége nem ölt olyan extrém mértéket, mint korábban és ez bizony érződik az edzésteljesítményemen.

Hogy mit tapasztaltam?

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1794/o_20150512_095828_20150708162128.jpgBár a megnövelt CH mennyiség hatására nőtt az energiaszintem és nagyobb súlyok megmozgatására vagyok képes, az edzések során sokkal hamarabb besavasodnak az izmaim, és sokkal fájdalmasabb és hosszabb izomláz gyötör. Szóval az izmaim regenerációs képessége lelassult. Elérkezettnek láttam tehát az időt, hogy bevessek valamit, ami segít áthidalni ezt az átmeneti nehézséget. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom a BioTechUSA vadiúj CreaSyn termékét.

Ez egy 9 hatóanyagot tartalmazó készítmény, ami elsősorban edzés előtti használatra lett kifejlesztve, és az összetételt olvasgatva úgy érzem, hogy számomra tökéletes választás. Sosem használtam pre-workout készítményt hosszútávon. Meglehetősen koffein-érzékeny vagyok. Egy Nitrox Therapy-t például olyan vészhelyzetekben szoktam bevetni, ha nem tudtam eleget aludni, vagy nagyon húzós napom volt, és enerváltan, fáradtan érkeztem a terembe.

Mivel én alapvetően nem fogyasztok koffeint, rám elég erős hatást gyakorolnak az ilyen termékek. Szeretném, hogy ez így is maradjon, mert a fáradt napokon szükségem van erre az extra löketre. De mi lesz egy átlagos edzés nappal?

Ez a szóösszetétel nem szerepel a szótáramban. Így hát szeretnék valamit, ami kellő stimulációt és energiát ad minden edzésen, de nem csak a koffein pörgető hatásától érzem ezt, hanem az alternatív összetevők valódi teljesítményjavulásra sarkalnak. A CreaSyn épp elég koffeint tartalmaz, (125 mg), hogy fokozza az éberséget és a koncentrációt. Ráadásul ez a mennyiség nem vízsztiszta koffein, hanem zöld tea levélből származik, ami számomra sokkal szimpatikusabb összetevő. Emellett 3 g kiváló minőségű kreatin mátrixot tartalmaz, ami edzés előtt alkalmazva tökéletes ATP termelőként működik, ami segít, hogy nagyobb súlyokkal bírjak edzeni. A taurint pedig nem véletlenül használják az energiaitalokban is, hiszen köztudottan jótékonyan hat a test optimális működésére a stresszes, aktív életet élő emberek esetében, nem beszélve arról, hogy szinergista módon működik a kreatinnal így segíti annak hasznosulását, jobb felszívódását. Emellett egyéb növényi kivonatok gondoskodnak a fokozott teljesítményről.

A kedvenc hatóanyagom azonban a béta-alanin, amivel már régóta jó barátságot kötöttem. Azon összetevők közé sorolom melynek hatása rendkívül intenzíven jelentkezik a teljesítményemen. Hosszú távú szedése alatt azt tapasztaltam, hogy kitolja az izomfáradtság küszöbét, és később lép fel a savasodás, amit kifejezetten hasznosnak ítéltem a magasabb ismétléses, szuperszettes edzések során.

A CreaSyn-t az általam különösen kedvelt tricepsz-bicepsz szuperszettes karedzés során próbáltam ki.

Ez egy intenzív, pörgős edzés, ami kirobbanó teljesítményt igényel, maximálisan próbára téve a teljesítőképességet. Az egyébként elég izzasztó és kimerítő edzést remekül támogatta a termék. Relatíve nagy súlyokkal simán tudtam tartani az ismétlésszámot a szuperszett második felében is, amikor már fárad a kar. Viszonylag rövid pihenőket tartottam, ezért kellemesen le is izzadtam, de nem pörgetett túl. A ráhangolódásban is sokat segített és bár keményen odatettem magam az edzés során, mégis úgy érzem, kibírtam volna, ha le kell nyomnom még egy gyakorlatot. És ami a legfontosabb: lett is volna kedvem hozzá. Szóval összességében úgy érzem, hogy az edzéskedv meghozásában, és annak fenntartásában rengeteget segített, és ez különösen fontos lehet zűrösebb napokon. Ráadásul a hatását is elnyújtottnak éreztem, mert a másfél órás edzést bőven végigpörögtem. De még utána este a csirke sütéshez is volt kedvem, ami ritka jelenség. Ráadásul el is tudtam tőle aludni, szóval nem pörgetett túl. És tudjuk, hogy a regeneráció nagyon fontos.

Szeretem, ha az edzés előtti kiegészítő kapszula kiszerelésű, mert alapból sok por állagú terméket fogyasztok (reggel fehérje, edzés utáni shake, edzés közben aminosav). Edzés előtt én nem feltétlenül igénylem, hogy megigyak még egy folyékony kiegészítőt. További előnye a kapszulás edzés előtti termékeknek, hogy fáradtsági szinttől függően magad állíthatod be, hogy pontosan mekkora dózisra van szükséged. Használhatsz kicsit kevesebb, vagy akár kicsit több kapszulát is, mint az előírt. Nekem az előírt 5 szem ideálisnak tűnt, és úgy érzem, hosszútávon edzőtársammá válik ez a termék a jövőben.

Molnár Péter, Men’s Physique versenyző