Ugrás a tartalomhoz
Hírek

Kozák Danuta ismét remek formában

Kajak-kenuban világszinten nagyon erős a magyar csapat. Hétvégén zajlott Szegeden a kajak-kenu világkupa, ahol összességében hét arany-, hat ezüst- és hét bronzérem lett a magyarok mérlege. Dana, a BioTechUSA támogatott sportolója két aranyérmet szerzett, ezúttal 500 méteren, K1-ben és szintén 500 méteren K4-ben diadalmaskodott. A világkupa után nem pihenő következik, hiszen 2 hét múlva VB és EB válogató, ahol komolyabb a tét!

Mennyire voltál elégedett a teljesítményeddel, az időddel?

Itt bizonyos időt elérni nem cél alapvetően, hiszen a körülmények nagyon változnak. Más-más a versenyeken a szél, hőmérséklet, a víz mélysége stb., ami miatt az idők eltérnek. A felkészülés tekintetében elégedett voltam. Jól sikerültek az indítások, a rajtok, viszont vannak még technikai hiányosságok, amiket fejleszteni kell.

Mennyire hegyezted a formádat erre a versenyre?

A világkupa a felkészülés része, egy állomás, de a válogatóra helyezzük a hangsúlyt. Befejeztük az alapozást és most zajlik a forma élesítése, a formaidőzítés.


Mennyiben változik ilyenkor az edzésed?

Ebben az időszakban rövidebb, intenzívebb edzések vannak, a konditermi edzéseket csökkentjük és inkább a vízi edzésekre helyezzük a hangsúlyt. Mindezek mellett még futóedzéseket végzek.

Változik ilyenkor az étkezésed a versenyek közeledtével?

Alapvetően mindig odafigyelek arra, hogy mit eszem, ez nem változik ilyenkor sem. Viszont valamivel több fehérjét fogyasztok, hogy az izomvesztést elkerüljem. Most épp a Protein Express-t iszom. A vitamin bevitelre is fokozottan figyelek, erre a Daily Pack a legalkalmasabb. Szeretem az Isotonic-ot is és épp most tesztelem az új géleket!

Dana azt is elmondta korábban, hogy a világbajnokságon a legfőbb cél egyesben is világbajnoki címet szerezni, illetve megvédeni a négyes bajnoki címét is. A négyes aranyérem különlegessége, hogy az egység még nem tudott együtt edzeni és az összeállítás is változhat még a világbajnokságig.

Nagyon drukkolunk, hogy a legjobban sikerüljön a felkészülés és sok-sok aranyéremről számolhassunk be a jövőben!

Nagy Dóri, BioTechUSA

Fotó: szegedma.hu