Ugrás a tartalomhoz
Hírek

Légy Tökös! – szólít fel a BioTechUSA-cégcsoport Movemberben

“A férfiak csupán 64%-a éli meg a 65. életévét, úgyhogy éppen itt az ideje változtatnunk ezen” 

Cégcsoportunk Légy Tökös! figyelemfelhívó és edukációs kampányának keretén belül 8 millió forint adománnyal támogatja a férfiegészséggel foglalkozó MentsManust Mozgalmat, akik a felajánlott összegből jövő évben 800 fő számára fognak ingyenes PSA szűrővizsgálatot biztosítani hazai nagyvárosokban. A világszerte ismert Movember megmozdulás, amely minden év novemberében a prosztatarák megelőzésére hívja fel a figyelmet, jól illeszkedik cégcsoportunk küldetéséhez, hiszen társadalmi felelősségvállalási programunk égisze alatt azokat a lehetőségeket keressük, amikor nemcsak adhatunk, de párbeszédet is kezdeményezhetünk. A megelőzés, a rendszeres szűrővizsgálatok és az értékteremtés fontosságáról Honti Dániel, a mozgalom alapítója, Dr. Pintér Dániel Gergő, vállalati kommunikációs és CSR vezetőnk és a kampány nagykövetei, Kiss Jenő és Kathi Béla testépítők beszéltek bővebben.

Közös erővel a szűrővizsgálatok mellett 

A tudatos életmód és a testépítés első számú hazai szakértőiként cégcsoportunk először egyesíti két zászlóshajó márkánkat, a BioTechUSA és a Scitec Nutrition erejét, hogy közösen támogasson egy, a férfiegészség köré szerveződő jó ügyet. A Légy Tökös! kampányunk során márkáink különböző platformokon sportolóink és nagyköveteink segítségével hívja fel a figyelmet az egészségtudatos gondolkodás, a megelőzés és a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára. A kezdeményezés egy világszerte ismert megmozduláshoz, a Movemberhez kapcsolódik, ami olyan betegségeket állít a figyelem középpontjába, melyek gyakoriak a férfiak körében, azonban rendszeres szűrővizsgálatokkal időben felismerhetők és kezelhetők. Ilyen betegség többek között a prosztatarák, amely 45 év felett bárkinél bármikor megjelenhet, kialakulásának veszélye az életkor előrehaladtával egyre nő.

Cégcsoportunk kiemelt figyelmet fordít az egészségmegőrzéssel kapcsolatos ismeretek átadására és a prevencióra is, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a 100 millió forintos nagyságrendű éves keretösszegből gazdálkodó társadalmi felelősségvállalási programunk egyik legfontosabb pillére a különböző egészségügyi intézmények, egészségügyi célok támogatása.

„Cégcsoportunk küldetése, hogy szakértői és termékei segítségével folyamatosan egy tudatosabb és sportosabb életre motiváljon. Arra bíztatunk mindenkit, hogy igyekezzen helyesen táplálkozni és rendszeresen mozogni, önmaga legjobb verziójává válni. Életmódunk kulcsfontosságú egészségünk megőrzésében, a BioTechUSA online Lifestyle Programja segítségével pedig bárki könnyűszerrel életmódot válthat, amennyiben megszületett benne az elhatározás, hogy változtatni szeretne. Felelősségvállalási programunkban elsődlegesen azokat a kapcsolódásokat keressük, melyek legjobban illeszthetők össze márkaüzeneteinkkel. Kommunikációnk során nagy hangsúlyt fektetünk az egészségmegőrzéssel kapcsolatos információk szórakoztató, ugyanakkor közérthető, a hétköznapokban könnyen alkalmazható átadására és figyelembe vesszük az emberek egészségműveltségének általános szintjét is.” – mondta el Dr. Pintér Dániel Gergő, Vállalati kommunikációs és CSR vezetőnk. 

Dr. Pintér Dániel Gergő

Az egészség nem magától értetődő 

A MentsManust Mozgalom az ország legnagyobb férfiegészséggel foglalkozó szervezete, akik több mint egy évtizede azért dolgoznak, hogy a megfelelő tájékoztatás, az egészséges életvitel és a prevenció fontossága minél szélesebb körben ismertté váljon.

A MentsManust Mozgalom az ország legnagyobb férfiegészséggel foglalkozó szervezete, akik több mint egy évtizede azért dolgoznak, hogy a megfelelő tájékoztatás, az egészséges életvitel és a prevenció fontossága minél szélesebb körben ismertté váljon. „Egyesületünk célja, hogy minél több férfit elérjünk a mindössze két vércseppet igénylő PSA, azaz a prosztata specifikus antigén szűrővizsgálatunkkal, mely a prosztataszűrés egyik alkotóeleme. Ez a vizsgálat ugyan nem váltja ki a 45 év felett ajánlott rektális (tapintásos) és ultrahangos vizsgálatot, de a PSA érték megemelkedése jelzi, ha valami nincs rendben, ezt egy sárga jelzésnek tekinthetjük” – ismertette Honti Dániel, a MentsManust Mozgalom alapítója. Hozzátette, hogy „az egészség egyáltalán nem magától értetődő, és annak megtartásában óriási szerepe van a megelőzésnek, amelynek része a kielégítő táplálkozás – pl. kevesebb hús, több zöldség –, a rendszeres mozgás és a stressz megfelelő kezelése. A férfiakat különösen fontos meggyőzni, hogy a fizikai mellett a mentális egészségükre is szükséges figyelmet fordítani.” 

Honti Dániel

Ingyenes és mobilisabb PSA szűrés 

Cégcsoportunk a MentsManust Mozgalomnak idén 8 millió forintot adományozott, melybe Magyarország legnagyobb testépítő versenyének, a november 5-én megrendezett Scitec Superbody bevételének egy része is felajánlásra került.

Dr. Pintér Dániel Gergő és Honti Dániel

„Nagy öröm számunkra ez az adomány, hiszen ebből az összegből jövő évben 800 férfi számára tudunk ingyenes PSA szűrővizsgálatot biztosítani hazai nagyvárosokban. Ezenkívül létrehozunk egy online kézikönyvet, mely kérdések-válaszok formájában segíti majd az eligazodást a témában, továbbá a felajánlás egy részét egy mobil szűrőbusz megvásárlására fordítjuk. Utóbbi nagy előrelépést jelent, hiszen ezzel a járművel könnyebben fogunk mozogni országszerte, ráadásul a szűrésekhez nem kell helyszínt bérelnünk, erre elég lesz akár egy parkoló is” – vázolta fel az adomány jövőjét Honti Dániel.

Két csepp vér életet menthet 

A Mozgalom fennállása óta országszerte több, mint 10.000 PSA-szűrést szervezett, mellyel számtalan életet sikerült megmenteniük.

A BioTechUSA-cégcsoport felajánlásával ennek 8%-a teljesülhet 2023-ban, ráadásul Honti Dániel szerint „munkánk szélesebb körben való megismertetése nagyobb ívű célokat is segít elérni, például az egészségtudatos gondolkodást és a prosztataszűréssel kapcsolatos negatív gondolatok és félelmek eloszlatását. A Movember aktivitással nemcsak arra kérjük a férfiakat, hogy növesszenek vicces bajuszt, hanem hogy ismerjék meg az urológusukat és minden évben keressék fel, legyenek tájékozottak, és tartsák be a táplálkozással és mozgással kapcsolatos javaslatokat. Jelenleg a férfiak csupán 64%-a éli meg a 65. életévét, úgyhogy véleményem szerint éppen itt az ideje változtatnunk ezen a statisztikán!” 

Nagykövetek a kampány élén

Légy Tökös! kampányunk keretein belül a prosztatavizsgálat kapcsán a férfiak fejében lévő félelmek eloszlatására egy szórakoztató, de informatív videót is készítettünk, melynek főszereplői a két kampányarc, Kiss Jenő és Kathi Béla testépítők, Magyarország “Arnold Schwarzeneggerei”. Magánemberként mindketten elkötelezettek a jó ügyek támogatása iránt, a felelősségvállalási program nagyköveteként Jenő már számos projekthez adta az arcát. Béla számára külön öröm, hogy a Superbody bevétele is a jótékony célt támogatja, kétszeres Superbody győzteséként ugyanis a verseny nagyon közel áll a szívéhez. A mozgalomhoz olyan további márkanagykövetek is csatlakoztak, mint Bohos KornélNovák Zalán, vagy éppen a női oldal képviseletében Molnár Andrea és Kovács-Nyári Diána.

Kiss Jenő és Kathi Béla

“Egészségügyi vonalon nagyon diverzifikáltak a kampányaink és komplexek a megoldásaink, igyekszünk olyan célokat választani, ahol hosszútávon tudunk hatással lenni a környezetünkre. Egyfelől rendszeresen támogatunk patinás intézményeket, ahol a kórházakban dolgozó orvosok, szakápolók immunvédelmét, a betegek felépülését és az intézmények felszereltségét segítjük, például vásároltunk már CTG-gépet vagy Inbody testelemző mérleget is. Másfelől olyan egészségügyi problémák elleni küzdelmet támogatunk és építünk köré társadalmi párbeszédet, mint az endometriózis vagy az evészavarok. Légy Tökös! kampányunkban most először célzottan a férfiak egészségére fókuszálunk, kampányarcaink segítségével pedig azt is büszkén megmutathatjuk, hogy a testépítőknek nemcsak a bicepsze, de a szíve is nagy. Az aktivitásba az irodai dolgozóinkat is bevontuk, férfi kollégáink központunkban részt vehettek egy PSA szűrésen, illetve kihelyeztünk két fotófalat, ahol a munkatársak olyan képeket készíthetnek, amelyekkel saját platformjaikon ők is kiállhatnak a szűrővizsgálatok fontossága mellett” – avatott be Dr. Pintér Dániel Gergő. 

Honti Dániel és Dr. Pintér Dániel Gergő

Bővebben a MentsManust Mozgalomról

2009 óta minden év novemberében a férfiak egészségére hívja fel a figyelmet a MentsManust bajuszos mozgalmával, mely csaknem másfél évtizednyi munkájuknak köszönhetően az ország legnagyobb férfiegészséggel foglalkozó szervezetévé nőtte ki magát. Céljuk, hogy a lehető legtöbb helyszínre eljussanak információs anyagaikkal és PSA-szűrővizsgálataikkal. Ebben a munkában szakmai partnereik a Magyar Uroonkológus Társaság, Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája és a Magyar Vöröskereszt. A MentsManust stábja az ország bármely pontjára képes kitelepülni; legyen szó céges vizsgálatokról, egészségnapokról vagy egyéb rendezvényekről. A PSA-szűrés során nővéreik előadást tartanak a prosztatarák kialakulásának veszélyeiről, valamint az egészséges életvitel fontosságáról. További információk a www.mentsmanust.hu oldalon.

Az eseményen készült további képeinkért kattints galériánkra: Légy tökös! – szólít fel a BioTechUSA-cégcsoport Movemberben – BioTechUSA