Ugrás a tartalomhoz
Hírek

Less Plastic More Care – 87%-kal kevesebb műanyaggal a környezetért

 

Európa egyik legnagyobb és legdinamikusabban növekvő táplálék-kiegészítő gyártójaként elköteleztük magunkat a sport és az egészséges életmód mellett. Azon dolgozunk, hogy termékeink és szakértelmünk segítségével világszerte minél több embernek segíthessünk elérni céljait. A tudatos táplálkozás mellett ezentúl a tudatos vásárlásra is alternatívát nyújtunk! Megtettük az első lépéseket annak érdekében, hogy kevesebb műanyag felhasználásával állítsuk elő termékeink csomagolását és ösztönözzük fogyasztóinkat is a környezettudatosabb vásárlásra.

A Less Plastic More Care elnevezésű kampányunkkal arra szeretnénk felhívni a vásárlóink figyelmét, hogy fehérjepor vásárlása esetén immár lehetőségük van a klasszikus, nagy kiszerelésű műanyag flakonok helyett környezettudatosabb csomagolást választani a BioTechUSA kínálatából.
Iso Whey Zero adagonként 21 gramm fehérjével

Minden nagy változás egy apró lépéssel kezdődik

Egy 2018-as kutatás eredményei szerint 1950 óra nagyjából 8,3 milliárd tonna műanyagot állítottak elő világszerte, amiből csupán 600 millió tonna került újrahasznosításra – ez az előállított mennyiség csupán 9%-a! Évről évre a megtermelt mennyiség nagyjából egytizede landol az óceánokban és más természetes vizekben, visszafordíthatatlan károkat okozva ezzel az élővilágban.

A problémát felismerve, cégünk ezentúl alternatívát nyújt a nagy kiszerelésű, műanyag proteines flakonokra és lehetőséget ad a vásárlóknak, hogy kedvenc fehérjeporukat ezentúl olyan csomagolásban vásárolhassák meg, amivel hozzájáruhatnak a kevesebb műanyag felhasználáshoz. Az Iso Whey Zero tejsavó-fehérje izolátum a meglévő kiszerelések mellett (25 g, 500 g, 908 g és 2270 g) új, 1816 grammos, zacskós kiszerelését kap, melynek csomagolása 87%-kal kevesebb műanyag felhasználásával készült a 2270 grammos műanyag flakonhoz képest. Minden ilyen terméken legfelül, egy zöld színű sávban egy Less Plastic More Care felirat és logo kerül elhelyezésre, az információval és csatlakozásra való felhívással.

Mit jelent a 87% a BioTechUSA esetében?

A 2018-as év  vásárlási adatai alapján, ha minden vásárló a 2270 grammos Iso Whey Zero helyett az új, 1816 grammos zacskó vásárlása mellett döntene, az éves szinten több mint 100 tonnával kevesebb műanyag felhasználását jelentené.

Ez apró lépésnek tűnhet, de a zacskós csomagolás vásárlásával egy év alatt 111 tonna műanyagtól óvhatjuk meg környezetünket évente. Ez pedig csak a kezdet – speciális csomagolású termékeink palettáját folyamatosan bővíteni fogjuk, az üzleteinkben pedig papírzacskót adunk a vásárláshoz.

Mit csináljunk a kiürült műanyag fehérjés flakonokkal?

Az előállítási folyamatok sajnos nem teszik lehetővé, hogy visszavegyük az üres műanyag flakonokat és újra felhasználjuk őket, minőségmegőrzési okokból pedig egyelőre nem tudjuk megoldani az utántöltést az üzletekben. Azonban van megoldás! Vásároljunk ezentúl 1816 grammos kiszerelést és azzal töltsük újra a flakont!

Vagy hasznosítsuk őket újra kreatívan! Ennek kapcsán fogyasztóink rengeteg ötletet osztottak meg a közösségi médiában. Íme egy útmutató, mely lépésről-lépésre mutatja meg, hogyan készíthetünk belőle könnyedén kaspót!

Csatlakozz hozzánk és válaszd speciális csomagolású termékeinket!

Csatlakozz hozzánk és válaszd speciális csomagolású termékeinket!

Iso Whey Zero Natural 1816 gramm

Aki számára nemcsak a környezet védelme a fontos, de szeretné testét is „kívül-belül” tisztán

tartani, azok számára alkottuk meg az Iso Whey Zero család legújabb tagját. Az Iso Whey Zero Natural szintén Native Whey Isolate alapanyagot tartalmazó tejsavó-fehérje izolátum, melyet kizárólag kókuszkivonattal ízesítettünk. Kiemelkedő fehérjetartalma (adagonként 20 gramm) mellett színezék-, édesítőszer-, tartósítószer-, cukor-* laktóz-** és gluténmentes és természetesen nem tartalmaz pálmaolajat!

*Az állítás a vízzel hígított, 100 ml fogyasztásra kész termékre vonatkozik.

**Maximális hígítás esetén, a fogyasztásra kész termék laktózmentes.

Vegan Protein 500 gramm

Tökéletes alternatíva azok számára, akik vegán diétát követnek, vagy csak kerülni szeretnék az állati fehérje fogyasztását. A Vegan Protein amellett, hogy mentes a cukortól, a laktóztól és a gluténtől, 3 olyan szuperélelmiszer hozzáadásával készült, mint a quinoa, az acaibogyó és a gojibogyó – így alkotva egy tökéletes és komplett növényi fehérjeforrást, adagonként 19 gramm fehérjével.

Zero Shake 330 ml

A Zero Shake ready-to-drink fehérjeital adagonként 25 gramm fehérjével biztosítja a shake-ek szerelmeseinek a minőségi fehérjebevitelt, amihez mindössze csak a hűtőajtót kell kinyitni. 0 gramm hozzáadott cukorral és alacsony zsírtartalommal remek alternatíva a tejitalokat kedvelők számára, ráadásul laktóz-, glutén- és tartósítószer-mentes. Papírcsomagolása FSC tanúsítvánnyal rendelkezik, így kizárólag felelős erdőgazdálkodásból származó alapanyag felhasználásával, a fakitermelés és erdő(újra)telepítés egyensúlyát figyelembe véve készült.