Ugrás a tartalomhoz
Edzéstervek

Páros gyakorlatok a törzsizmok erősítésére

Javítja a stabilitást

A core gyakorlatok megerősítik a medence körüli izmokat, az alsó háti szakasz izmait, a csípő körüli izmokat és a hasizmokat is. Ez jobb egyensúlyhoz, stabilitáshoz vezet, ami a napi tevékenységek és az edzés során is jól fog jönni, mert minden mozgást gazdaságosabbá és biztonságosabbá tesz. Nemcsak az edzőtermi gyakorlatoknál tudsz jobban fejlődni erős törzsizmokkal, de még a futásnál és más állókpességi sportoknál is hasznát veszed.

Formálja a hasizmokat

A törzsizom erősítő gyakorlatok feszessé, tónusossá teszik a hasizmokat. Hatékonyabbak mint az ezerszámra végzett felülések és hasprések.


Milyen gyakorlatokkal dobhatom fel a törzsizom edzését?

Tóth Andrea személyi edző és Nagy Dóri, a BioTechUSA szakértője, személyi edző és táplálkozási tanácsadó hozott nektek néhány páros gyakorlatot, amelyek hatékonyan erősítik a törzsizmokat!

1. Kéztámasz pacsi

Helyezkedjetek el egymással szemben, kéztámasz tartásban. A törzs, a lábak és a fej egy vonalat alkossanak, a medencét billentve aktivizáld a törzsizmokat és ebben a pozícióban a csípő csavarodása nélkül pacsizzatok váltott kézzel! Végezhetitek időre, pl. 30 mp-ig, vagy ismétlésszámra, pl. 20 pár pacsi.

2. Felülés labdadobással

Helyezkedjetek el hanyattfekvésben! Akasszátok össze a lábfejeket, vagy ha már kellően erős az a törzsizom, akkor csak érintsétek össze a lábujjakat. Egyikőtöknél legyen egy labda, amit a felülések során átadtok a másiknak, majd a következő felülésnél ismét. Figyeljetek arra, hogy lendület nélkül végezzétek a felüléseket. Nem kell rohanni sehova, szépen gördüljetek végig a hátatokon. Végezzetek 10-15 labdaátadást!

3. Labdaátadás törzsfordítással

Üljetek egymásnak háttal, térdek felhúzva, talpak a talajon! Egyikőtök kezében legyen pl. egy labda. A törzs fordításával adjátok át a labdát, majd a másik oldalra fordulva ismételjétek ezt meg. Végezzétek el a gyakorlatot mindkét irányba 10-10 teljes körrel!

4. Labdaátadás hasonfekvésben

Helyezkedjetek el a talajon hasonfekvésben, magas tartásban tartott karokkal. A karjaitok legyenek egymás felé. Egyikőtöknél legyen egy labda, amelyet a saját csípője felett átad egyik kezéből a másikba, majd a labdával magas tartásba visszaérve azt átadja a társának. Végezzetek mindketten mindkét irányba 8-8 labdakörzést!

 

Egészségetekre! 🙂