Ugrás a tartalomhoz
Táplálék-kiegészítő tippek

Röviden az MSM, kondroitin, glükózamin és kollagén tartalmú étrend-kiegészítőkről

Hol található a szervezetben MSM, kondroitin és glükózamin?

A porcok, ínszalagok szerkezetében többek között a II-es típusú kollagén és különböző vegyületek, pontosabban a glükózamin és a kondroitin is megtalálható. Bár sokféle kollagént különböztetünk meg, mégis a II-es típusú található nagyobb mennyiségben a porcokban. 

Hogyan alkalmazzuk az MSM-et, glükózamint, kondroitint tartalmazó étrend-kiegészítőket?

 A glükózamint, kondroitint, MSM-et tartalmazó étrend-kiegészítőket, termékeket kúra-szerűen javasolt fogyasztani, minimum kettő, de inkább három hónapig, minden napos használat mellett, ahogy az a termék címke szerinti  napi adagolásának megfelel, majd tartsunk hosszabb szünetet az alkalmazásukban. A tablettás termékeket főétkezés előtt, míg a folyékony vagy italpor termékeket inkább étkezés közben, vagy után fogyasszuk. Ezt a két utóbbi terméktípus magas kollagéntartalma miatt érdemes betartani.  A termékeket évente két alkalommal, három hónapig alkalmazhatjuk – a kiegyensúlyozott, változatos étrend és az egészséges életmód mellett. 

Glükózamin, kondroitin és MSM tartalmú termékek a BioTechUSA kínálatában  

  • Arthro Forte: 18 aktív hatóanyagot tartalmazó étrendkiegészítő tabletta, növényi hatóanyagokkal, C-vitaminnal és mangánnal, 40 napra elegendő kiszerelésben.  
  • Arthro Forte Pack: hasonlóan összetett étrendkiegészítő, mint a tablettás termékünk, de a hatóanyagok mennyisége magasabb. Itt 1 csomagban találjuk a naponta szedendő tablettákat és kapszulákat, amelyeket a nap folyamán szétosztva érdemes fogyasztani a gyártó/forgalmazó ajánlása alapján fogyasztva, így 1 doboz 30 napra elegendő.  
  • Arthro Forte Liquid: ízesített, azonnal iható étrendkiegészítő kényelmes opció, 5 g kollagénnel és a pack-hoz hasonló hatóanyagtartalommal, de növényi összetevők és C-vitamin nélkül.  
  • Arthro Forte italpor: a folyékony termékhez hasonlóan könnyen használható, de még annál is magasabb kollagéntartalommal, azon belül II-típusú kollagénre standardizált CondrActive, szabadalmaztatott összetevővel is bír, a C-vitamin, D3- és K2-vitamin mellett, amelyek a normál csontozat fenntartását is segítik , illetve növényi összetevőkkel és tojáshéjmembrán-porral is bővítettük. Mindezt cukormentesen*!  

*Cukormentes: 0,5 g cukor/100 ml fogyasztásra kész italban. 

A különböző terméktípusokat kombinálhatjuk is, fogyaszthatjuk például közel 1,5 hónapig az italport, majd negyven napig a tablettás Arthro Forte-t, utána pedig jöhet a szünet. Az alábbi termékekben a három fő összetevő – a glükózamin-szulfát, a kondroitin-szulfát és az MSM – mellett további hasznos összetevőket találunk, az Arthro Forte tabletta, az Arthro Forte italpor és az Arthro Forte Pack a C-vitamintartalma hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok, a csontozat és az erek normál állapotának fenntartásához:  

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépd túl! Az Arthro Forte tabletta, az Arhtro Forte Liquid és az Arthro Forte Pack étrendkiegészítők. A termékek nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot! A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tárolni! 

Kollagén termékek  

  • Collagen Liquid, Collagen italpor, Hyaluronic&Collagen kapszula  

A kollagén termékek fogyasztásánál nincs szükség szünetre. Ezek az étrend-kiegészítők közel azonos arányban tartalmazzák a kollagén I-es és II-es típusát, illetve a Collagen Liquid és a Collagen italpor termékeinkhez C-vitamint is adtunk, ami hozzájárul a normál kollagénképzéshez, ezen keresztül pedig nemcsak a csontozat és a porcok, hanem a bőr az erek, a fogak, és a fogíny normál állapotának fenntartásához is hozzájárul.  

Vegán táplálkozás esetén   

  • Az MSM + Vitamin C termékünk C-vitamin tartalma hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához!  

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépd túl! Az Arthro Forte tabletta, az Arhtro Forte Liquid és az Arthro Forte Pack étrendkiegészítők. A termékek nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot! A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tárolni!