Az ízület nem tüsszent, ha megfázott!

2014-11-13 13:15:00


193Bizony a változékony idő, a hirtelen változó időjárás nemcsak a vírusok megjelenését eredményezi, de a nem megfelelő ruhadarabok megválasztásával illetve a rendkívül fontos bemelegítés „elfelejtésével” a gyors ízületi megfázás is könnyebben megtörténhet.

Mit tehetsz az ízületeid védelméért?

A megfelelő bemelegítésen kívül vannak még praktikus kiegészítők, mint a bemelegítő krémek és az edzés előtti bedurrantók (értágítók, NO fokozók), melyekkel a jobb vérellátottság támogatása miatt hamarabb elérik izmaink az üzemi hőmérsékletüket és így gyorsabban munkára foghatók. De amivel szintén sokat tehetünk az a rendszeres, de nem folyamatos ízületi egészség fenntartása, amelyre a komplex ízületjavító készítmények hívatottak, mint amilyenek például az Arthro Guard család tagjai!

Ízületi betegségek főbb típusai

Az ízületi problémák sokfélék lehetnek, íme, a főbb típusai:

Gyulladt ízületek: artritisz

A gyulladásos ízületi bántalom oka lehet sérülés is, de elsősorban a szervezetbe bekerülő kórokozó váltja ki. Kezdetben az ízület felszíne gyullad be, amely később átterjed az ízület egyéb alkotóelemeire is. A leggyakrabban érintett területek a térd, a váll, a könyök vagy a csípő. Erre a problémára gyors segítséget tud adni az Arthro Guard Liquid termékünk!

Protein Express BioTechUSA Magosi Zsombor ajánlásával

 

Ízületi kopás: artrózis

Az artrózis az ízület felszínének a kopása, egy olyan folyamat, amely az ízület működéséhez szükséges porcréteg eltűnését jelenti. A fájó ízület meg is duzzadhat, és ez fokozódik a fizikai tevékenységek után. A kopásos elváltozások értelemszerűen az idős emberekben gyakoriak, de ez nem jelenti azt, hogy kizárólag őket érintik hiányosan táplálkozó aktív sportolóknál vagy fizikai munkát végzőknél is előfordulhat. A megfelelő táplálkozás segíti a porc újraképződését, de általában pont a mozgáshiány és a hiányos vagy rossz táplálkozás okozza, ennek a természetes építő elemnek az alacsony termelődését és ezért érdemes a szervezetünknek besegíteni egy ízület védővel vagy egy összetettebb ízületjavító készítménnyel! A már kialakult betegségnél például a nyirkos idő fokozhatja a fájdalmakat, de magát az artrózist nem hívhatja elő normális sportolás, sem a megváltozott időjárás.

Köszvény: reumathoid arthritis

819A reuma (köszvény vagy népiesen csúz), melynek kiváltó oka pontosan nem meghatározható, de genetikai tényezők is közrejátszanak (örökölhető) kialakulásában. Az autoimmun betegségekhez soroljuk, azaz létrejöttének hátterében az immunrendszer kóros diszfunkciója áll. A nők érintettebbek e téren, és nem kizárólag az idősebbeket érinti, előfordulása 25-50 éves korra tehető. A reuma létrejöttének, lefolyásának és gyakori kiújulásának rengeteg oka lehet. Szerepet játszhatnak az élő kórokozók, a vírusok és a baktériumok illetve a nem kezelt gyulladás. A fizikai ártalmak sorából jól ismert a meghűlés, a huzat és a megfázás.

A tünetek súlyossági foka nagymértékben függ a reuma fajtájától, de valamennyi változatára egyaránt jellemző, hogy a kötőszövet szerkezete, kémiai összetétele és anyagcseréje (pl.: az ízületi folyadéktermelés fokozatos megszűnése) kórosan módosul. Halált ugyan nem okoz közvetlenül, de az életminőséget jelentősen ronthatja, és nagyjából 5-10 évvel megrövidítheti a várható életidőt.

Ízületünk egészsége sokkal fontosabb, mint gondoljuk, figyeljünk rá és támogassuk a megfelelő működését!

Németh Sándor, oktatási referens, táplálék-kiegészítő szakértő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD SÁNDORT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

Németh Sándor TERMÉK TIPPJEI

FACEBOOK