Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Diétás Rákóczi túrós

2016-05-25 09:33:00

Hozzávalók:

Tészta:

  • 250g teljes kiőrlésű tönköly vagy zabliszt
  • 50g eritrit
  • 2 tojássárgája
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Töltelék:

  • 500g túró
  • 1 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 100g eritrit

Tetejére:

  • cukormentes sárgabarack lekvár
  • 4 tojásfehérje
/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/251/o_turosfinal_20160519103458.jpg

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és egy kókuszzsírral megkent, lisztezett tepsibe tesszük. Villával szurkáljuk meg a tetejét és 180 fokon elősütjük kb. 10-15 percig.
  2. Közben a túróhoz a tojásfehérjét felverjük, minden hozzávalót összekeverünk, és legvégül a tojásfehérjét is hozzá adjuk a krémhez.
  3. A tésztát megkenjük baracklekvárral, ráhalmozzuk a túrót és visszatesszük a sütőbe és készre sütjük kb. 30-30 perc alatt.
  4. Felverjük kemény habbá a 4 tojásfehérjét és a kész sütire habzsákkal csíkosan felviszem a tojásfehérje habot és a baracklekvárt.
  5. Majd készre sütjük kb. 20-25 perc alatt alacsonyabb hőfokon.

 

Jó sütögetést!

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

Silye Gabriella TERMÉK TIPPJEI

FACEBOOK